CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı sosyal medya düzenlemesiyle ilgili gençlerle yapılan video görüşmesini hatırlatarak "Aklı başında hiçbir iktidar, ülkesinin geleceği olan gençlerle kavga etmez" ifadelerini kullandı.

CHP’li Öztrak: Erdoğan dislike tsunamisinden kurtulamadı

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Sözcüsü Faik Öztrak, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı sosyal medya düzenlemesiyle ilgili gençlerle yapılan video görüşmesini hatırlatarak, "Erdoğan sosyal medyada gençlerden çalımı yiyince bak topu patlatırım diyen mızıkçı çocuklara dönüverdi" dedi.

Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Esra Albayrak'la ilgili yapılan hakaret içerikli paylaşımları kınayarak "Sayın Meral Akşener, Sayın Canan Kaftancıoğlu, Sayın Başak Demirtaş ve toplum önündeki daha pek çok kadın için yeşil benekli troller sosyal medyada itibar suikastları düzenlerken siz neden bu kadar öfkelenmediniz, had bildirmeye kalkmadınız Sayın Erdoğan?" şeklinde konuştu.

'MİLLETE HAD BİLDİRME MODUNA GEÇTİ'

Öztrak, Erdoğan'ın gençlerle yaptığı yayında sosyal medya için “İhmal edilemeyecek kadar önemli bir mecra” dediğini hatırlatarak "Milletin kendini özgürce ifade edebildiği tek bir mecra kaldı. O da sosyal medya. Şimdi boyalı ve renkli medya üzerindeki vesayetini, sosyal medyaya doğru genişletmek istiyor. Erdoğan tam bir hafta önce, gençlerle yaptığı dijital toplantıda 'İhmal edilemeyecek kadar önemli bir mecra' diyerek, sosyal medyaya iltifatlar yağdırıyordu. Buna rağmen Erdoğan o toplantıda gençlerin 'dislike tsunamisinden' kurtulamadı. Gençler 'Sana oy moy yok!' diyerek sandığı işaret etti. Erdoğan sosyal medyada gençlerden çalımı yiyince 'Bak topu patlatırım' diyen mızıkçı çocuklara dönüverdi. Bir densizin alçakça hakaretlerini bahane ederek sosyal medyayı topyekûn kapatacağını söyledi. Yine millete had bildirme moduna geçti" dedi.

Anka'nın aktardığına göre, getirilecek yasakların yoksulluğu ve işsizliği gizleyemeceğini ifade eden Öztrak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yasaklarla, tehditlerle gençleri susturabileceğinizi mi sanıyorsunuz? Hafta başında söyledim. Aklı başında hiçbir iktidar ülkesinin geleceği olan gençlerle kavga etmez. Gençlerle ve teknolojiyle kavga eden iktidarlar sandıkta kendi tabutlarına çiviyi çakarlar. Ne yaparsanız yapın milletimiz attığınız her adımı, söylediğiniz her sözü, yaptığınız her işi görüyor. Notunuzu veriyor, sandık geldiğinde de yerinizi gösterecek."