CHP'li Faik Öztrak, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 yıl önceki sözlerini hatırlatarak, "18 yılın sonunda döndük dolaştık başlangıçtan çok daha kötü durumlara düştük. Buna şimdi 'Bu ülke iyi yönetildi' diyebilir miyiz? Hayır, bu ülke çok kötü yönetildi. Bu ülke savruldu" dedi

CHP'li Öztrak, Erdoğan'ın 18 yıl önceki sözlerini hatırlattı: 'Bu ülke iyi yönetildi' diyebilir miyiz?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde açıklamalarda bulundu.

Faik Öztrak, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 yıl önce söylediği sözleri hatırlatarak, "Erdoğan’ın 18 yıl önce söylediği sözler. Ne demiş Erdoğan? 'Vatandaşlarımız çöplerden rızıklarını topluyorsa… pazar artıklarını evine götürüyorsa…' 18 yıl sonra bugün o günden farklı bir manzara mı var? Saraylarından bir sokağa çıksınlar, çöpten geçinen vatandaşlarımızın halini görsünler. Bir pazar yerine gitsinler vatandaşın pazar yerindeki fiyatlara neler dediklerini bir duysunlar. Dolmayan filelere, akşam pazarında bile etiketlerdeki yangına bir baksınlar" ifadelerini kullandı.

Öztrak, şöyle devam etti:

"Nereden nereye? 18 yılın sonunda döndük dolaştık aynı yere geldik. Başka ne diyor Erdoğan? Millet, meydanlarda, 'açız, açız' diye bağırıyor. Evet, öyle bir devir yarattılar ki artık millet sadece meydanlarda değil TBMM’de, hatta AK parti grubunda 'ben açım, çoluğum çocuğum aç' diye bağırıyor. Ama Erdoğan bu feryatlara oralı bile değil. 18 yıl önce içlendikleri sesleri, şimdi duymaz oldular. Milleti unuttular. Nereden nereye? Son 18 yılda ülke olarak milyarlarca dolar borç aldık. Ama 18 yılın sonunda döndük dolaştık başlangıçtan çok daha kötü durumlara düştük. Buna şimdi 'Bu ülke iyi yönetildi' diyebilir miyiz? Hayır, bu ülke çok kötü yönetildi. Bu ülke savruldu" diye konuştu.

“Evvel zaman içindeki Erdoğan’ın sözlerine devam edelim" diyerek konuşması sürdüren Öztrak, şunları söyledi:

"Vatandaş evinin kirasını, faturasını ödeyemiyor. Halk 'yandım Allah' diye bağırıyor diyor. 18 yıllık yönetimlerinin sonunda millet artık yandım Allah demiyor, millet artık kendini doğrudan yakıyor. Ama bunları görmek için göz, duymak için kulak, ikrar edebilmek için dil, ve hakkı teslim etmek için temiz bir kalp gerekiyor. Bunlar çıktıkları kibir kulelerinden milletin halini ne görüyor ne de duyuyorlar. Damadın Çokomelli beyanatları bile artık milleti güldürmüyor."

(ANKA)