Gazeteciler Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel'in ‘casusluk’ iddiasıyla gözaltına alınmasına tepki gösteren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “İktidar bağımsız medyadan nefret ediyor” dedi. Öztrak, Fehullahçı yapılanmanın taktiklerinin bugün de aynen uygulandığını belirtti

CHP’li Öztrak: FETÖ’nün taktikleri uygulanmaya devam ediyor

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gazeteciler Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel'in 'siyasal ve askeri casusluk' iddiasıyla gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

CHP'li milletvekillerinin Odatv ve Tele-1’le ilgili gelişmeleri yerinde takip ettiğini aktaran Öztrak, konuya ilişkin şunları söyledi:

‘DAHA ÖNCE DE YAŞANMIŞTI’

"Bu baskıcı rejimin hedefinde sadece millet iradesi yok, özgür basın da hedefte. Bu sabah, gazeteciler İsmail Dükel ve Müyesser Yıldız gözaltına alındı. Dükel ve Yıldız’ın 'siyasal ve askeri casusluk' iddiasıyla gözaltına alındığı ifade ediliyor. Bu iktidar hoşuna gitmeyen herkese casus damgası vuruyor. Casusluk bu kadar ucuz bir suç mu? Müyesser Yıldız daha önce Ergenekon sürecinde de FETÖ savcıları tarafından içeri alınmıştı. Anlaşılan FETÖ’nün taktikleri, aynen uygulanmaya devam ediyor. Milletvekili arkadaşlarımız, Odatv ve Tele-1’le ilgili gelişmeleri yerinde takip ediyorlar.

‘İKTİDAR BAĞIMSIZ OLANDAN NEFRET EDİYOR’

İktidarın ‘bağımsız medyadan, bağımsız yargıdan, bağımsız barodan ve bağımsız merkez bankasından nefret ettiğini’ dile getiren Öztrak, sözlerine şöyle devam etti:

“Yani önünde ‘bağımsız’ sıfatı olan her şeyden nefret ediyor. Oysa bunlar nitelikli bir demokrasinin vazgeçilmez unsurları. Ülkede suni krizler çıkararak beceriksizliklerinin üstünü kapatmaya uğraşıyorlar. Ama kimse enseyi karartmasın, bu beceriksiz iktidarın gidişi, giderek yaklaşıyor. Bunun da farkındalar. Bu nedenle milleti her geçen gün daha da kutuplaştırmaya, korku siyasetini yaymaya çalışıyorlar.”