CHP'li Öztrak: Gökçek parsel parsel satmakla suçlanırken müfettişler ortaya çıkmadı

CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, eski CHP milletvekili Sinan Aygün'ün rüşvet iddiaları ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş için İçişleri Bakanlığı'nın müfettiş görevlendirmesi ile ilgili açıklama yaptı. Öztrak, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i işaret ederek, "O dönem bu müfettişler hiç ortaya çıkmadı" dedi.

Toplantı gündemine ilişkin açıklama yapan Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Mansur Yavaş ile Sinan Aygün arasındaki rüşvet tartışmasına değindi.

İçişleri Bakanlığı'nın iddiaları araştırmak üzere müfettiş görevlendirmesiyle ilgili Öztrak şunları söyledi:

"Hatırlayacaksınız, mevcut iktidarın bundan önceki Başbakan yardımcısı, Meclis Başkanı o dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nı Ankara'yı parsel parsel satmakla suçlamıştı. Hiçbir soruşturma başlatılmamıştı. O dönem bu müfettişler hiç ortaya çıkmadı. Ama şimdi bizim büyükşehir belediye başkanımızın suçlanması neticesinde apar topar harekete geçiyorlar. Bu hassasiyeti keşke bundan önceki başkan için de gösterselerdi."

Sinan Aygün'ün açıklamaları ile ilgili ise "Bu konuda hem parti hukuku bakımından hem genel hukuk bakımından süreç yürümektedir. Bu mesele artık bizim için noktalanmıştır. Bundan sonra hukuk konuşacaktır. Artık bu ülkenin belli başlı büyükşehirlerinde müzik değişmiştir, dans da değişecektir. Rant lobileri büyükşehirlerimizde cirit atamayacaktır" ifadelerini kullandı.

TRT HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Öztrak, bu sabah TRT 1'de 'CHP neden Türkiye’nin başarılı olmasını istemiyor?' şeklinde alt yazı geçtiğini ve bütün program boyunca da devam ettiğini belirterek, "Beyler bu nereden çıktı? Nereden çıkardınız bunu sayın TRT yönetimi? Bu mudur sizin tarafsızlığınız? Yasalara uymaması nedeniyle TRT hakkında gerekli suç duyurusunda bulunacağız; ama yetmez TRT’yi de yayıncılık etiği ile ilgili tüm kurullara da şikayet edeceğiz. İktidara tavsiyemiz bıraksınlar bu TRT yayınlarını ya da çıkıp çıkıp CHP’nin tek parti dönemindeki icraatlarından hesap sormayı. Bugün ülke olarak karşı karşıya kalınan sorunlara çözüm bulmak için önce bir kendi şapkalarını önlerine koysunlar. Hataları açık yüreklilikle kabul edip, samimiyetle çözüm arasınlar" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Sinan Aygün, Mansur Yavaş ve ekibinin, TMMOB lehine çıkan mahkeme kararını bir üst mahkemeye taşımak karşılığında kendisinden 25 milyon TL rüşvet istediğini iddia ederek, Çarşamba günü Mansur Yavaş ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin üç üyesi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Yavaş ise Aygün'ün iddialarına yönelik, "Sinan Aygün'e verilen inşaat izninin değişmesiyle yeni ekler yapmasına, yeni kazanımlar yapmasına olanak sağlanıyor. 30 bin metrekare olması gereken yer 120 bin metrekareye çıkıyor. 95 bin fazlayı 7 bin ila 10 bin arası çarparsanız kazanılan rant ortaya çıkar. Bir konuşmada 'okul ne kadara olur' diyorlar. 1-2 milyon mu diye soruyorlar.

Karşıdaki kişi 'Olur mu 25 milyon falandır' diyor. 25 milyon işi oradan çıkıyor. Savcıya verilen dilekçede benden para istediler demiş. Rüşvet dememiş. Okul yap demek para istemek midir? Üstelik beni de görmemiş. Olayla alakam bile yok. Bir kumpasın peşindeler, seçim öncesi yaşadık bunları. Parsel parsel Ankara'yı satanların hepsinden hesap soracağım" yanıtını vermişti.

Ayrıca Yavaş, bugün Aygün Hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na, "Terörizmin Finansmanı Hakkındaki Kanuna Muhalefet ve Terör Örgütüne Yardım Etmek" suçlamasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.