CHP Sözcüsü Faik Öztrak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunduğu basın toplantısında "Saray sosyetesinin burnu pudra şekerinden çıkmıyor" dedi.

CHP'li Öztrak: Saray sosyetesinin burnu pudra şekerinden çıkmıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Adıyaman İl Başkanlığı'nda gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Öztrak vaka sayılarının 60 bine dayanmasının sebepleri arasında AKP kongrelerini ve aşı tedariğinde gecikme yaşanmasını sayarak Bilim Kurulu'nu eleştirdi. Aşıda öncelik konusuna da değinen Öztrak, "Ekmeğimizi getiren, kapıdan çöpümüzü alan görevliye, öğretmene aşı yok, futbol antrenmanına ferrarisiyle giden futbolcuya aşı çok" dedi.

Ramazan ayında kapanacak restoran ve kafeleri gündemine alan Öztrak, 1561 işletmenin kepenk indirdiğini söyledi ,"Paket servisle çarkların dönmesi mümkün değil. Hiçbir şey yapamıyorsanız bari bu işletmelerin banka borçlarının faizini dondurun" dedi.

Öztrak şöyle devam etti:

"Esnafa, emekçiye darbe yapan Erdoğan, şimdi çıkmış Ecevit döneminde atılmayan daktiloyu soruyor. Onun hesabını sen önce yanında gezdirdiğin sarayın sadık bekçisine sor. Bakalım o sana ne cevap verecek? 20 yıl önce esnafımız daktilo değil yazarkasa atabiliyordu, ama bugün bıraktık yazar kasa atmayı bir tweet atan, bir bildiri yayımlayan dahi içeri atılıyor. Böylesine bir istibdat ancak darbe rejimlerinde görülür.

Erdoğan hükümeti enflasyonu düşük göstererek başta emekliler ve memurlar olmak üzere sabit gelirli her kesime darbe yapıyor. Milletin boğazından kuru ekmek geçiyorsa aç değildir dediler. Milleti bayat ekmeğe muhtaç ettiler. Saray beslemelerinin Turkcell yönetim kurulundaki ücretlerini avroya endekslemeyi biliyorlar. Yandaşların geçilmeyen köprü ve otoyolu ücretlerini dövize endekslemeyi biliyorlar. Madem öyle emeklinin de bayram ikramiyesini dolara, avroya endeksleyin.

İşsiz iş bulamıyor, iş bulan da düşük ücretle sınanıyor. Saray sosyetesi mensupları üç ayrı yerden ayda 85 bin lira kendine maaş bağlarken bugün 10 milyon yurttaşımız asgari ücret civarında bir ücrete talim ediyor. İşte saray sosyetesinin hali bu... Gözleri doymuyor, burunları da pudra şekerlerinden çıkmıyor.

EMEKLİ AMİRALLERİN MONTRÖ BİLDİRİSİ

Öztrak 104 amiralin Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne ilişkin yaptığı açıklamaya da değindi. "Bir açıklama üzerinden darbe mağduriyeti çıkarmaya çalışıyorlar" diyen Öztrak, Kemal Kılıçdaroğlu'na atılan iftiralara da yanıt verdi.

Öztrafk "Dün emekli amirallerin açıklamasını basına sızdıran gazeteci önemli bazı itiraflarda bulundu. Bu açıklama yayınlanmadan önce Erdoğan'ın bir bakanının da elindeymiş yani ortada sarayın dehlizlerine kadar uzanan FETÖ tarzı bir kumpas kurulduğu anlaşılıyor. Bu kumpasa figüran olmayan herkese de baskı uygulanıyor. Türkiye Emekli Subaylar Derneği, sarayın senaryosuna figüran olmayınca hakkında hemen denetim başlatılıyor. Türkiye bu yöntemleri bu kumpasları daha önce de gördü. Biz boşuna demiyoruz, Fethullan Gülen okyanus ötesinde, ama yöntemleri ve fikirleri halen iktidarda," dedi.

Öztrak şöyle devam etti:

"Halen bir darbe korkunuz varsa, bunu dışarılarda aramayın, sarayınızın içine ve en yakınlarınıza daha dikkatli bakın. Sarayın bekçisinin muvazzaf generallere 17 sayfalık mektup yazıp, sizi şikayet etme gibi bir huyu var. Kendisinin muvazzaf generallere yaptığı mektup arkadaşlığı, bir dönem gazete manşetlerindeydi. O manşetlere bakın.

Millet iradesine darbe, sadece asker postalıyla olmaz, sivillerin mokasenleriyle de olur. Tek adam vesayet rejimine geçmek için 20 Temmuz'da OHAL ilan edip, sarıklı darbecilerin bombaladığı gazi meclisi devre dışı bırakarak olur. Mühürsüz oyları geçerli sayarak olur. Darbe, 2019'da İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinde kaybettiği seçimi, mızıkçılık yaparak, yandaş hakimler eliyle tekrarlatarak olur. CHP'nin tavrı çok nettir: Biz darbelerin her türlüsüne karşıyız."