DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Millet İttifakı'nın Ortak Politikalar Mutabakat Metni için 'Avrupa görecek, aferin Türkiye diyecek' ifadesini kullanmasına ilişkin yorumu sorulan CHP'li Faik Öztrak, "Az bile söylemiş. Ülkemizin demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, ifade özgürlüğüne kavuşturmak amacıyla hazırladığımız program bütün dünyaya örnek olacaktır" cevabını verdi.

CHP'li Öztrak'tan, Ali Babacan'ın sözlerine ilişkin soruya yanıt: Az bile söylemiş

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bugün partisinin Genel Merkezi'nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı tarih hakkında konuşan Faik Öztrak, "Aday belirleme sürecinin başlandığını zaten liderler son yaptıkları zirveden sonra kamuoyuna açıkladılar. Dolayısıyla uygun görülen zamanda da aday açıklaması onların takdiriyle uygun zamanda yaparlar" dedi.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen ATV'nin 'İYİ Parti'ye rağmen Kılıçdaroğlu aday olacak mı?' şeklindeki sorusuna Öztrak, "Kimse merak etmesin. CHP de burada, DEVA Partisi de burada, Demokrat Parti de burada, Gelecek Partisi de burada, İYİ Parti de burada, Saadet Partisi de burada. En önemlisi de millet burada. Millet İttifakı'nın adayına liderler karar verecek. Millet İttifakı'nın adayı Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olacak" cevabını verdi.

BABACAN'IN AÇIKLAMALARI

Ulusal Kanal'ın "DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Altılı Masa'nın Ortak Politikalar Mutabakat Metni için 'Avrupa görecek, aferin Türkiye diyecek' ifadesini kullandı. Bu ifadeye ilişkin bir yorumunuz olacak mı?' şeklindeki sorusuna Faik Öztrak, şöyle yanıt verdi: "Az bile söylemiş. Ülkemizin demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, ifade özgürlüğüne kavuşturmak amacıyla hazırladığımız program bütün dünyaya örnek olacaktır."