CHP Parti Sözcüsü Öztrak, iktidara yakınlığıyla bilinen ATV'nin, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'İngiltere'ye temiz para bulmaya gidiyorum' ve geçmişte yaptığı 'tefeciler' eleştirisine ilişkin soruya yanıt verdi. "Bu soruyu soran herhalde bir basın mensubu değil, olsa olsa bir trol" diyen Öztrak, "Artık işi o kadar azıttılar ki Genel Başkanımızın orada vermiş olduğu cevabın başını sonunu kesiyorlar, algı operasyonu çekmeye kalkıyorlar" ifadelerini kullandı.

CHP'li Öztrak'tan ATV'nin sorusuna tepki: Soruyu soran herhalde basın mensubu değil, olsa olsa bir trol

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Koskoca Türkiye’yi ‘Kara para aklama makinesine’ çevirdiler" diyen Öztrak, "Dünyanın en büyük kara para aklama makinelerinden biri olduk. Ülkemiz, uluslararası mafya ve uyuşturucu baronlarının hesaplaşma alanı oldu" dedi.

Öztrak, şöyle devam etti: "Yolsuzluğun olduğu yerde yoksulluk; yolsuzluk ve yoksulluğun olduğu yerde de yasaklar olur. İşte 20 yılın sonunda sosyal medyaya getirdikleri yasaklar. Gençlerin konserlerine getirdikleri yasaklar. Milletin toplantı yürüyüş, protesto hakkına getirdikleri yasaklar. Emekçilerin grev hakkına getirdikleri yasaklar… ‘Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceğiz’ diyenler 20 yılın sonunda; yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarda, çıtayı Everest’in zirvesine çıkardılar. Orada bırakıp çekip gitmeye niyetliler."

ATV muhabirinin, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'İngiltere'ye gemiz para bulmaya gidiyorum' dedi. Geçmişte ise 'tefeciler' diye eleştirilerde bulunmuştu. İngiltere'nin gri listede yer alma sorusunu 'Bilmiyorum' diye yanıt vermişti. Buna ilişkin bir yorumunuz olacak mı?" şeklindeki sorusuna yanıt veren Öztrak, şunları söyledi:

"Bu soruyu soran herhalde bir basın mensubu değil, olsa olsa bir trol. Genel Başkanımıza bu basın kuruluşunun muhabiri Londra'da güya soru soruyor. Ama bakıyorsunuz korsan bildiri okuyor. Havuz medyası, İngiltere’yi kara para aklamakla suçluyor. Genel Başkanımız da ‘İngiltere’nin gri listede olduğunu bilmiyorum’ diyerek bu soruyu soran muhabirle dalgasını geçiyor. Havuz medyası görmek isterse FATF’ın listesi ortada. Gri listede olan tek G-20, tek OECD üyesi, tek FATF üyesi ne yazık ki Türkiye. Anlaşılan havuz medyası bunu anlamıyor. Ya da gerçekten anlamak istemiyor. Artık işi o kadar azıttılar ki Genel Başkanımızın orada vermiş olduğu cevabın başını sonunu kesiyorlar, algı operasyonu çekmeye kalkıyorlar. Gazetecinin ahlakı vardır. Bu yapılanın adı gazetecilik değil, olsa olsa tetikçiliktir."