CHP'li Öztrak'tan Erdoğan'a tepki: Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak böyle bir şey

HÜSEYİN ŞİMŞEK

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili olarak, "Acaba Gazi, parlamenter sistemle mi yönetmişti ülkeyi?" sözlerine tepki gösterdi. Öztrak, "Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak böyle bir şey" dedi.

Öztrak'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"Milletimizin gündeminde boş tencere, maaşlara haciz ve öldüren çaresizlik var. Sarayın gündeminde ise Osmanlı'nın okuryazar oranı ve günümüzü karşılaştırma hadsizliği var."

"Sen herkesi kör, âlemi sersem mi sanırsın!"

"Erdoğan, bu ülkenin dış borcunu dört katına katladı."

"Bu ülkede hukuk devletinin tabutuna çiviyi Erdoğan'ın hükümeti çaktı."

"Ülkemizin dereleri, taşları talan edildi. Atatürk'ün kurduğu cumhuriyette herkes geleceğe güvenle bakıyordu. Erdoğan'ın hükûmetinde millet çaresizlikten ailesiyle birlikte yaşamına son veriyor. Sarayın kibirli adamı herkesi kör ve sersem sanmaya devam etsin. Ama milletimiz acı gerçeklerle kendisinin ne olduğunu görmeye başladı. Tek bir hafta içinde 8 can gitti. Elektrik borcunu ödeyemediği için umutsuzluğa kalan bu aileler kendilerini yok ediyorlar Türk ekonomisi ile beraber toplumumuz da çöküyor. Çaresizlik, umutsuzluk milletimizin dört bir yanına yayılıyor. Çaresiz kalıp aramızdan ayrılan bu aileler bizim birer parçamız. Onlarla beraber bu toplumun vicdanı, bizi biz yapan değerler de ölüyor. Ama sarayın gündeminde milletin çaresizliği hiç konuşulmuyor. Suriye'ye 40 milyar dolar vermişleri bir 40 milyar dolar daha verirlermiş. Bizim milletimiz burada dururken kimin parasını kime veriyorsunuz!"

"Doğru tedbir almak için soruna doğru teşhis koymak gerekir. Rakamları makyajlayarak ağlayan çocuklar gibi mızıkçılık yaparak sorunları gizlemeye çalışırsanız elbette doğru çözümü üretemezsiniz. Saray damadı her gün bir şehre gidip ekonomimiz şöyle böyle iyi diyor. Ama millet icra kapılarına düşüyor. Damada sorarsanız ekonomide her şey çok iyi. Tamam milletin hali nicedir o saraydan göremiyorsunuz. Yerinde oturan bakana sorun, İzmir Torbalı icra memuru neden bakanın kapısına dayanmış? Kendisini icra kapısına düşüren bakanın çiftçimizi bundan sonra ne hale düşüreceğini hep birlikte göreceğiz."

"İktidar, çek kanununda düzenleme yaparak kriz döneminde ödenemeyen çeklere hapis cezasını kaldırmalı."

"Mızrak çuvala sığmayınca damat ekonomiyi eleştirenlere terörist demeye başladı. Aileler topluca intihar etme aşamasına gelmiş, iktidar, bunları eleştirmesinin, haberleştirilmesini yasaklayacağının sinyallerini veriyor. Artık kendilerine çeki düzen versinler yeter artık. "

"CHP iktidarında yapılacak ilk işlerden biri TÜİK'in tüm istatistiklerinin güçlü bir denetimden geçirilmesidir. Kimin adı geçerse geçsin, bulunacak her türlü usulsüzlük doğrudan yargıya taşınacaktır."

"Trump hakaret diyor, Erdoğan takdim ediyor. ABD'ye gitmekte bu kadar ısrarının sebebini anlamak mümkün değil. Bari gidiyorsunuz bu seyahati milletin hakkını korumak için kullanın.

"Daha önce söyledik, ABD'de son derece kuvvetli bir kuvvetler ayrılığı vardır. Onları etkileyecek kamu diplomasisi uygulanmalıdır. Bu ziyaret Trump'ın ailesiyle fotoğraf çektirmek olmamalıdır. Bugün basına yansıyanlara göre Trump'ın Erdoğan'a S400'lerle ilgili yeni bir mektup gönderdiği söyleniyor. Bu doğru mudur? Doğruysa bu mektubu ne yapacaklardır?"