Cumhuriyet Halk Partisi Parti Sözcüsü Faik Öztrak, eski güreşçi Hamza Yerlikaya'nın Vakıfbank Yönetim Kurulu üyeliğine ve RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in Halk Bank Yönetim Kurulu’na atanmasına tepki gösterdi. Öztrak, "Devletin kadroları sarayın memurlarına 'Yağma Hasan’ın böreği' olmuş. 83 milyon işi gücü bırakıp sarayı, sosyetesi ve şürekasını doyurmak için mi çalışacak?" dedi

CHP'li Öztrak'tan RTÜK Başkanı'na: Üç ayrı yerden maaş almadan ay sonunu getiremiyor musun?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, eski güreşçi Hamza Yerlikaya'nın Vakıfbank Yönetim Kurulu üyeliğine atanmasına ilişkin tepki gösterdi.

Yerlikaya'ya çağrı yaparak kendisini bu göreve atayanlara teşekkür etmesi gerektiğini söyleyen Öztrak, şu ifadeleri kullandı: "Saray sosyetesinin 'biz bize yeteriz' derken kastettikleri bambaşkaymış. Önce sadece kendilerine yakın sanatçılara sanal konser verdirip gerçek para dağıttılar. Sonra da sen, ben, bizim oğlan arasında kamu bankalarının yönetim kurulu üyeliklerini pay ettiler. Kamu bankalarının yönetim kurulları AK Parti’nin arpalığı oldu. Eski bakanlar, vekiller, bakan yardımcıları… Aldıkları maaşlar yetmezmiş gibi bir de buralara doluşmuşlar. Sonra da bunları milli güreşçimiz; dünya şampiyonumuz milletimizin gururu Hamza Yerlikaya’nın arkasına saklamaya kalktılar."

"KAMU BANKASININ YÖNETİM KURULUNDA HAZMA YERLİKAYA NE YAPACAK?"

"Hamza Yerlikaya’nın Gençlik Spor Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı olması doğru mudur? Doğrudur. Yine milli sporcumuz olduğu için şeref aylığı alması doğru mudur? O da doğrudur. Ama soruyoruz; bir kamu bankasının yönetim kurulunda Hamza Yerlikaya ne yapacak?" diyen Öztak, şöyle devam etti:

"Hangi müktesebatıyla kamu bankasının kararlarına imza atacak? Bakan Yardımcısı maaşı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı maaşı ve Şeref aylığından sonra dördüncü bir maaşa Hamza Yerlikaya’nın ihtiyacı var mı? Varsa da bu millet al bayrağını dünya gönderlerine çektirenlere bakar. Dünya şampiyonu milli sporcu Yerlikaya’nın imajının arkasına sığınarak saray sosyetesinin liyakati umursamayan atamalarının üstünü örtmesi müflis bezirgan siyasetinin bir başka kurnazlığıdır. Hamza kardeşim, seni banka yönetimine atayanlara teşekkür edip affını iste de herkes Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği zeki, çevik ve ahlaklı sporcuyu bir defa daha görsün."

"DEVLET KESESİNDEN ZENGİN OLMAYA MI GELDİN?"

Öztrak, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in Halk Bank Yönetim Kurulu’na atanmasına ise "Sen RTÜK’ün başına hizmet yapmaya mı geldin, yoksa devlet kesesinden zengin olmaya mı geldin?" sözleri ile tepki gösterdi.

Öztrak konuya ilişkin şöyle konuştu:

"Yine RTÜK’ün Başkanı...El insaf be kardeşim. Sen RTÜK’ün başına hizmet yapmaya mı geldin, yoksa devlet kesesinden zengin olmaya mı geldin? RTÜK Başkanlığı, Basın İlan Kurumu üyeliği, Halkbank Yönetim Kurulu üyeliği ondan önce TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliği…Millet perişan olurken, milletin üniversite bitirmiş çocukları dahi tek bir maaş alacak işi bulamazken, devlet, atadığı 20 bin öğretmeni işe başlatmayarak maaş vermezken sen, üç ayrı yerden maaş almadan ay sonunu getiremiyor musun? Devletin kadroları sarayın memurlarına “Yağma Hasan’ın böreği” olmuş. Bu memlekette fakir, fukaranın, tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı sizlerin ganimeti mi? 83 milyon işi gücü bırakıp sarayı, sosyetesi ve şürekasını doyurmak için mi çalışacak? Şu salgın döneminde biraz insaf edin. Saray herkesten fedakârlık istiyor ama nedense fedakârlığa kendisi ve çevresi yanaşmıyor."

HESABINA 'YEŞİL BENEK' KOYAN HERKES HAKARET ETME CESARETİNİ NEREDEN BULUYOR?

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Başak Demirtaş ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yönelik Twitter'dan cinsiyetçi ve hakaret içerikli saldırılara, "Toplum önündeki kadınlara hakaret etme, cinsiyetçi, ayrımcı, nefret dilini kullanma cesaretini bu müptezeller kimlerden alıyor?" sözleri ile tepki gösterdi.

Öztrak, Başak Demirtaş’a sosyal medya üzerinden yapılan cinsiyetçi sözlü saldırıya ilişkin "Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. Sayın Demirtaş’a yapılan bu pespaye, adi hakaretin, bu nefret dilinin sahibi en ağır şekilde cezalandırmalıdır" ifadelerini kullandı.

Öztrak, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yönelik Büro Memur-Sen İstanbul Şube Başkan Yardımcısı tarafından yapılan sözlü saldırı için ise, "İl Başkanımıza yönelik bu edep, ahlak dışı ifadeleri de şiddetle lanetliyoruz. Gerekli cezanın verilmesi için bu konunun takipçisi olacağız" dedi.

Öztrak konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Siyaseti zehirleyen bu trol aklı rezillikte de sınır tanımıyor. Sayın Selahattin Demirtaş’ın eşi Sayın Başak Demirtaş’a sosyal medya üzerinden bir yeşil benekli tarafından, son derece edepsizce ve ahlaksızca bir saldırı oldu. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. Sayın Demirtaş’a yapılan bu pespaye, adi hakaretin, bu nefret dilinin sahibi en ağır şekilde cezalandırmalıdır.

Bir diğer edepsizlik de İstanbul İl Başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu’na yapılmıştır. Büro Memur-Sen İstanbul Şube Başkan Yardımcısı olduğu ifade edilen bu şahıs hakkında hukuki girişimlerimizi başlattık. İl Başkanımıza yönelik bu edep, ahlak dışı ifadeleri de şiddetle lanetliyoruz. Gerekli cezanın verilmesi için bu konunun takipçisi olacağız.

Toplum önündeki kadınlara hakaret etme, cinsiyetçi, ayrımcı, nefret dilini kullanma cesaretini bu müptezeller kimlerden alıyor? Hesabına “yeşil benek” koyan herkes istediğine istediği gibi hakaret etme cesaretini nereden buluyor? Saraydan aldıkları cesaretle zıvanadan çıkan bu mafyatik trol siyasetinin söylemleri bu toprakların insanlarının örfüne de adetine de yakışmıyor. Sonra da güzel ülkemizde kadın cinayetleri neden patlıyor diye soruyoruz."