CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK gündemiyle ilgili düzenlediği basın toplantısında, devlet kadrolarına cemaat üyelerinin yerleştirildiği iddialarını yalanlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki gösterdi.

CHP'li Öztrak'tan Süleyman Soylu'ya: İçişleri Bakanı, bu defa hangi cemaate sahip çıkıyor?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK gündemiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Devlet kadrolarına cemaat üyelerinin yerleştirildiği iddialarını yalanlayan Soylu'yu hedef aldı.

'KANDIRILDIKLARINDA ALLAH AFFETSİN DİYEREK SIYRILIYORLAR'

CHP’li Öztrak yaptığı açıklamada, “Peygamberimiz; ‘Mümin aynı delikten iki defa ısırılmaz’ buyurmuş. Yani insan gaflete düşüp bir kez aldatılsa da, ikinci kez aynı hatayı tekrarlamaz” ifadesini kullandı. 18 yıldır ülkeyi yönetenlerin önüne geleni rahatlıkla kandırabildiğini belirten Öztrak, “Hatalarından da ders almayı bilmiyorlar. Her kandırıldıklarında da “Allah affetsin, millet affetsin” diyerek işin içinden sıyrılmaya çalışıyorlar. Ama kandırılmalarının bedelini milletimiz, canıyla, kanıyla ödüyor” dedi.

AKP’yi yıllarca devlete sızan “paralel devlet örgütlenmesi” hakkında uyardıklarını söyleyen Öztrak, “Bunlar o zaman çıktı ‘Cemaat devlete sızmış, buna kargalar güler’ diyerek işi hafife aldı. Peki, sonra ne oldu? Millet, devletini sokaklardan topladı. 15 Temmuz’da 248 yurttaşımız yaşamını yitirdi. 2 bin 196 yurttaşımız yaralandı” ifadesini kullandı.

'DÜN HİZMET HAREKETİYDİ BUGÜN TERÖR ÖRGÜTÜ'

“Dün hizmet hareketi deyip, kapısını aşındırdıklarına, sonunda terör örgütü demeye başladılar” diyen Öztrak şunları söyledi:

“Yaşanan bunca acı olay varken hükümetin İçişleri Bakanı çıktı, ‘Herhangi bir inanç grubunun, devletin birtakım noktalarını yönettiği ve sızdığı değerlendirmeleri doğru değildir’ deyip, bir de ‘Yalandır, provokasyondur’ diyerek bunu söyleyenlere abanın altından sopa gösterdi. İşte kargalar esas buna güler. Arşivler yerinde duruyor.”

“Bugün bu sözleri söyleyen atama Bakan, daha önce neler söylüyordu" diyen Öztrak, Süleyman Soylu’nun sarf etmiş olduğu sözleri hatırlattı:

“Millet bir Fethullah Gülen çıkartır, bin Fethullah Gülen çıkartır. Millet bir Zekeriya Öz çıkartır, bin Zekeriya Öz çıkartır. Bu milletin temel değerlerine karşı gelmesinler. Sandıkta ona gereken cevabı verir. Fethullah Gülen ve Zekeriya Öz milletin gönlünde yerlerini almışlardır. Hizmetlerinin ne olduğu bellidir.”

'BAKAN BU AYMAZLIKTA OLDUKÇA MİLLET DEVLETİ SOKAKTAN TOPLAR'

İçişleri Bakanı Soylu’nun daha birkaç yıl önce; “Bir Fethullah Gülen gider, Bin Fethullah Gülen gelir” sözünü hatırlatan Öztrak, “Bu sözleri söyleyen kişiye, bugün FETÖ ile mücadele emanet ediliyor. O da çıkıp, ‘Devleti ele geçirmek isteyen cemaat yok’ diyor. Atama İçişleri Bakanı, bu defa acaba hangi cemaate sahip çıkıyor?”

İçişleri Bakanı Soylu’nun "Devletin birtakım noktalarını yöneten devlete sızan, devlette çöreklenen cemaatler yok" sözlerini değerlendiren CHP’li Öztrak, “İsmet Paşa’nın dediği gibi 'Hadi canım sen de!’” dedi.

Öztrak açıklamasında ayrıca şunları söyledi:

“Atama İçişleri Bakanı bu zihniyette, bu aymazlıkta oldukça, bu millet devletini sokaktan daha çok toplar. Milletimiz bunları görüyor, notlarını veriyor, bunlardan biran evvel kurtulmak için sabırsızlıkla sandığın önüne gelmesini bekliyor, ilk sandıkta da yerlerini gösterecek. Saraylarından evlerine gönderecek.”

YAKLAŞIK 13 MİLYON YURTTAŞIMIZIN İŞİ, GÜCÜ YOK

CHP Sözcüsü Öztrak, TÜİK tarafından açıklanan temmuz ayına ilişkin iş gücü ve istihdam verilerine ilişkin de konuştu. Öztrak, "Temmuz’da gerçek işsizlik oranı, geçen yılın aynı ayına göre 6,3 puan artarak yüzde 29,1’e çıktı. Gerçek işsiz sayısı da aynı dönemde, 2 milyon 304 bin artarak, 10 milyon 416 bin kişiye ulaştı. Bir de istihdamda göründüğü halde iş başında olmayan 2 milyon 574 bin yurttaşımız var. Bunları da dâhil edersek yaklaşık 13 milyon yurttaşımızın işi, gücü yok" dedi.

Öztrak, CHP MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, işsiz sayısının geçen yılın temmuz ayına göre 2 milyon 304 bin artarak, 10 milyon 416 bin kişiye ulaştığını ifade ederek "Bir de istihdamda göründüğü halde iş başında olmayan 2 milyon 574 bin yurttaşımız var. Bunları da dâhil edersek yaklaşık 13 milyon yurttaşımızın işi, gücü yok" ifadesini kullandı.