CHP'li Ali Öztunç, "TBMM Genel Kurulu’nda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin yeni alındığını açıkladığı 10 tane otobüsün 5’inin eski olduğunun ortaya çıkması ile ilgili “Belediye Başkanı, mavi otobüsleri almış, kırmızıya boyamış, ‘yeni’ diye milleti kandırmış" ifadelerini kullandı.

CHP'li Öztunç: Kahramanmaraş’ta Kemal Sunal filmlerine taş çıkartacak bir olay yaşandı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, TBMM Genel Kurulu’nda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin yeni alındığını açıkladığı 10 tane otobüsün 5’inin eski olduğunun ortaya çıkması ile ilgili açıklama yaptı. Öztunç, “Belediye Başkanı, mavi otobüsleri almış, kırmızıya boyamış, ‘yeni’ diye milleti kandırmış. ‘Yaparsa AK Parti yapar’ diyorlardı ya, böyle bir kandırmacayı yaparsa gerçekten AK Parti yaparmış” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin satın aldığı 10 otobüsün 5’inin eski olmasını ve bu yıl eski otobüslerin boyanıp yeniden hizmete sunulmasını TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirdi.

Öztunç, şöyle konuştu:

Sayın Başkan, geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş’ta Kemal Sunal filmlerine taş çıkartacak bir olay yaşandı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, gıcır gıcır 10 tane otobüsü yan yana dizmiş ve ‘Bunları yeni aldım. Bunlar hayırlı olsun’ diyor. Sayın Mahir Ünal başta olmak üzere bütün milletvekili arkadaşlarımız da kurdeleyi hep beraber kestiler.

Sonra bir ortaya çıktı ki 10 otobüsün 5’i eski. Belediye Başkanı, mavi otobüsleri almış, kırmızıya boyamış, ‘yeni’ diye milleti kandırmış. Sadece milleti değil, Mahir Bey'i, milletvekili arkadaşları herkesi kandırmış. Yaparsa AK Parti yapar’ diyorlardı ya, böyle bir kandırmacayı yaparsa gerçekten AK Parti yaparmış Sayın Başkan.”

(ANKA)