CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Gezi direnişçilerine 'sürtük' demesiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Biz bugüne kadar hep milletimizin diliyle konuştuk. Milletimiz Gezi olaylarına nasıl bakıyorsa biz de aynı pencereden bakıyoruz” sözlerine tepki gösterdi. Öztunç, “Sayın Erdoğan, milletin dilinde 'sürtük' kelimesi yok. Ağzı bozuk olan milletimiz değil, Saray etrafı, sizin çevreniz" dedi.

CHP'li Öztunç'tan Erdoğan'ın 'sürtük' savunmasına:  Ağzı bozuk olan milletimiz değil, sizin çevreniz
Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Gezi eylemlerine katılanlara 'sürtük' ifadesi kullanmasıyla ilgili konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına tepki gösterdi.

Erdoğan'ın “Biz bugüne kadar hep milletimizin diliyle konuştuk. Milletimiz Gezi olaylarına nasıl bakıyorsa biz de aynı pencereden bakıyoruz” ifadelerine tepki gösteren Öztunç, “Sayın Erdoğan, milletin dilinde 'sürtük' kelimesi yok. Milletin dilinde güzellik, güzel sözler var. Sizin Saray çevrenizde eğer bu tip kelimeler konuşuluyorsa, ki konuşuluyor; bunu zaten bütün alem, bütün Türkiye öğrendi. Ağzı bozuk olan milletimiz değil; ağzı bozuk olan Saray etrafı, sizin çevreniz" diye konuştu.

Öztunç, açıklamalarının devamında şunları kaydetti:

"CUMHURBAŞKANI SOKAK AĞZI İLE MİLLETİNE KÜFREDEMEZ”

"Sayın Erdoğan, bizim milletimizin güzellik, hoşgörü vardır. Bu milletin dili değil. Bu sokak ağzı. Ama bir Cumhurbaşkanı, sokak ağzı ile kendi milletine küfredemez, hakaret edemez. Ardından da savunmaya geçiyorsunuz.

Millete hem küfredip hem de savunma yapın. Yazıklar olsun. İlk seçimde millet size gerçek dili gösterecek. Milletin dilinde güzellik mi varmış, kem söz mü varmış bunu ilk seçimde göreceksiniz. Sandıklarda bu millet size bunun hesabını soracak."

(ANKA)