Yaşanan depremin ardından yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren CHP Bayraklı İlçe Başkanı Av. Pınar Susmuş, Bayraklı Belediyesi ile aralarında yaşandığı iddia edilen “Deprem sonrası bizi çağırmadınız” polemiğini yalanladı.

CHP'li Pınar Susmuş’tan 'deprem polemiği' iddialarına yanıt: Başarıdan rahatsızlık duyuyorlar

BİRGÜN EGE

İzmir’de yaşanan 6.9 şiddetindeki depremin ardından CHP Bayraklı İlçe Başkanlığı, deprem bölgesinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vermek için CHP Bayraklı İlçe Başkanlığı’nda basın açıklaması yaptı. Bayraklı’nın ve Bayraklı halkının yanında olan yardımsever yurttaşlara ve gönüllülere teşekkür eden CHP Bayraklı İlçe Başkanı Av. Pınar Susmuş, “Bu zorlu günlerde Büyükşehir Belediyemiz ve Bayraklı Belediyemiz halkımızın yanında olmuş ve yaralarını sarmak için büyük uğraş vermiş olup, büyük bir özveri ile bu çalışmalarını eksiksiz ve kesintisiz sürdürmektedirler. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve Bayraklı Belediye Başkanımız Serdar Sandal’a insanı, yardımlaşmayı, yaraları sarmayı hedefleyen çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyor ve bu kıymetli çalışmalarından dolayı kendilerini kutluyoruz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde bir haber sitesi Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, meclis üyeleri ve ilçe yöneticileri ile toplantı yaptığı ve bu toplantıya katılan Susmuş’un, “Deprem sonrası bizi çağırmadınız” sözlerine Sandal’dan tepki geldiğini ileri iddia etmişti. Susmuş ise toplantıda bu iddialara yanıt verdi.

'ÇALIŞMALARIMIZI UYUM İÇİNDE SÜRDÜRECEĞİZ'

CHP Bayraklı İlçe Örgütü’nün insan odaklı çalışmayı sevgi, saygı, dayanışma duygusu ile gerçekleştirdiğini söyleyen Susmuş, “İçimizde evi, işyeri hasarlı yöneticilerimiz, vefat eden yakınlarımız varken bizler kendi acımızı unutup depremzede vatandaşlarımızın yanında olmayı görev bildik. Bizler bu onurlu çalışma nedeniyle hiç kimseden övgü ve alkış beklemedik. Ancak bazı yerel haber sitelerinde çıkan bir kısım gerçek dışı haberler üzerine bu açıklamayı yapmamızın da gerekli olduğunu düşündük. Her şeyden önce şunu açıklıkla ifade etmek isteriz ki, CHP Bayraklı İlçe Başkanlığı’nın yaptığı bu özverili çalışma, alternatif bir çalışma değil, Genel Merkez yöneticilerinin ve İl Başkanlığı’nın bilgisi ve denetimi altında yapılan örgütsel bir yardım faaliyetidir. Haber sitelerindeki asılsız iddianın aksine bu çalışma hiçbir vatandaşımızdan tepki almamış, aksine yüzlerce gönüllü ordusu tarafından desteklenmiş ve bu çalışmaya katkı sağlanmıştır. Bunun aksini iddia edenler CHP Bayraklı İlçe Örgütü’nün başarısından rahatsızlık duyanlardan başkaları değildir” dedi.

CHP’de parti içi demokrasinin işletildiği vurgulayan Susmuş, “Partinin kapalı toplantılarında herkes parti kuralları çerçevesinde fikir ve düşüncelerini rahatlıkla ifade edebilir ancak bu toplantılardaki tüm konuşma ve değerlendirmeler gizli kalır. Bunun aksine bir davranış parti tüzüğüne ve etiğine aykırı olup, fikri bir değerlendirmeyi bir kavga görüntüsüne büründürmek isteyenler, partimizin başarısından rahatsızlık duyanlardır. Biz dün olduğu gibi bugün ve yarında Cumhuriyet Halk Partisinin başarısı için çalışacak, yereldeki iktidarımızı ilk seçimlerde geneldeki iktidarımızla taçlandıracağız, güçlü örgüt ve güçlü belediye anlayışımız ile çalışmalarımızı uyum içerisinde sürdüreceğiz” diye konuştu.