Ticaret Bakanlığı Gürbulak Bölge Müdürü Osman Erdoğan, vergi mükelleflerinin katıldığı toplantıda bir gümrük muhafaza memuruna tokat attı, kadın memurlar için cinsiyetçi sözler kullandı.

CHP'li Polat görüntüleri paylaştı: Gümrük müdüründen görevli memura tokat

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, sosyal medya hesabından bir gümrük müdürünün memura tokat attığı görüntüleri paylaştı.

Videoda bir toplantıda konuşan gümrük müdürü, ayakta duran iki memuru göstererek "İhtar aldığı gün sözleşmesi feshedilir. Ama bu adam öyle değil, bak sakallı gelmiş" dedikten sonra bir memura tokat atıyor. Erdoğan, tokatın ardından "Eşek sıpası" diyerek hakaret ediyor.

Videoda memura tokat atan kişinin Gürbulak GTB Bölge Müdürü olduğunu belirten Polat, ''Bir muhafaza memurunu mükellefin önünde nasıl tokat atıp küfredebilir bir müdür? Mesleğin ağırlığını özümsemiş onurlu insanlar yapmalı bu işi. Bu adam Gürbulak GTB Bölge Müdürü... Üzerlerindeki üniforma hem devleti hem gümrük teşkilatını temsil ediyor. Kutsal yani! Kamu görevlisine hakaret nitelikli suç. Beyefendi mükelleflere program satacak diye mi kutsalımız küçümseniyor?'' diye yazdı.

Mahir Polat'ın paylaştığı başka bir videoda, Osman Erdoğan, "Bakın o kızlarımız burayı seçti. Lütfen bağış verin, en güzel kızlarımız. Boy, fizik maşallah Allah bağışlasın" diyor.

Polat, "Sizi o kızlar karşılayacak diyerek o kadın memurları kürsüye çıkarmak... Kepazelik! Namussuzluk! Terbiyesizlik!" diyerek tepki gösterdi

Gümrük Çalışanları Sendikası da görüntülere tepki gösterdi. Sendikanın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Sayın Bölge Müdürü Gördüğümüz bu video çok onur kırıcı. GÜM-SEN Gümrük çalışanları sendikası olarak bu konuyu asla görmezden gelmeyeceğiz bilginiz olsun. Burası muz cumhuriyeti değil. O tokat attığınız pırıl pırıl bu ülkenin üniversite mezunu gencidir" denildi.