CHP'li Özcan Purçu, Romanlarla bir araya geldi. Puçu, "Bize dar gelen bu kabı karacağız. Makûs talihimizi birlikte değiştireceğiz” dedi

CHP'li Purçu: Makûs talihimizi değiştireceğiz

BİRGÜN İZMİR

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu Esendereli Romanlara yaptığı konuşmada, Türkiye’nin dört bir tarafında yaşanan sorunların çözümü için gece gündüz çalıştığını söyledi. Purçu, “Bizde gün kendiliğinden gelişir: sosyal güvencen yok, yiyeceğin yok, sen ne yapıyorsun diyen yok, o gün hangi iş çıkarsa o işe gidilir. Sanki bizlere bir çerçeve çizmiş dışına çıkamıyoruz. Çocuklarımız dışarıdaki dünyayı bilmiyor. Bize dar gelen bu kabı karacağız. Makûs talihimizi birlikte değiştireceğiz” dedi.

El sanatlarının önemini vurgulayan Roman Vekil Özcan Purçu,“Romanlar Hindistan’dan çıktığından bu yana el sanatlarını sürdürüyorlar, yetenekleri var. Bizim eskiden mesleklerimiz vardı. Müzisyenlik yapıyor karnımızı doyuruyorduk. Kimseye ihtiyacımız yoktu. Artık, eski mesleklerimizi yapamıyoruz. Sepetçilik, kalaycılık, at arabacılık bitti. Müzisyenlik zaten bitti. Bir org çıktı elli tane ses çıkarıyor. Keman çalan azaldı. Çağa ayak uyduramadık, teknolojiye yenik düştük çünkü eğitimimiz yok. Mahallelerde eğitim merkezleri çoğaldığında Roman çocukları da dış dünyaya açılacak.”şeklinde konuştu.

Bin yıldan beri kendilerine uzanan el olmadığını belirten CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ekibinin romanlar konusunda önemli hizmetleri planladığını ifade etti. Purçu, “Bakın buraya İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Proje Uzmanı değerli akademisyen Dr. Osman Sirkeci ile birlikte geldik. Bizlere nefes aldıracak geleceğe güvenle baktıracak proje hazırlıkları içerisindeler. Sorunlarımızı anlatacağız. Çözüm önerilerimizi sunacağız. Romanların başarı hikâyelerini birlikte yazacağız ”dedi.