Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan CHP Milletvekili Fikret Şahin, EBA’da yayımlanan  idam görüntülerini anımsattı. Şahin, Selçuk’a “Merak ediyorum, o ekiple hâlâ çalışıyor musunuz? Yurt dışında FETÖ okulları hâlen çok aktif şekilde” diye sordu.

CHP’li Şahin’den Ziya Selçuk’a FETÖ sorusu: Hâlâ o ekiple çalışıyor musunuz?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a EBA’da çocuklara Adnan Menderes’in idam sahnesinin detaylı şekilde izletildiği görüntüleri anımsattı.

ANKA'nın aktardığına göre Şahin, “Merak ediyorum, o ekiple hâlâ çalışıyor musunuz? Yurt dışında FETÖ okulları hâlen çok aktif şekilde” diye sordu.

İSTİFA ÇAĞRISI

Eğitimde fırsat eşitliğine de dikkati çeken Şahin, “Köydeki, kırsaldaki çok zeki çocuklar harap oluyor. Ben bir mahalle okulunda okuryazar olmayan bir annenin evladı olarak bugün milletvekili olarak karşınızda konuşuyorsam, millî eğitimin bana verdiği fırsat eşitliğini değerlendirerek gelmem sayesinde ama şu anda öğrenci olsaydım hiçbir şey olamazdım” dedi.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Eğitim Bakanlığı ile bağlı kurum ve kuruluşların 2021 yılı bütçelerinin görüşmelerinde konuşan CHP Milletvekili Fikret Şahin, eğitimde fırsat eşitliğini gündeme getirdi.

chp-li-sahin-den-ziya-selcuk-a-feto-sorusu-merak-ediyorum-o-ekiple-hala-calisiyor-musunuz-800923-1.
CHP Milletvekili Fikret Şahin

Bakan Ziya Selçuk’un 2018 yılında “2023 Eğitim Vizyonu” belgesinin yayınladığını ancak sorunların giderek büyüdüğünü belirten Şahin, Selçuk’a şöyle seslendi:

“O on altı yıllık enkaz büyüyerek şu anda on sekiz yıllık bir enkaz hâline geldi. Sizin teoriğiniz çok iyi, eğer pratiğinizle de örtüştürürseniz tarihe geçebilecek bir bakan olacağınızı söylemiştim ama üzülerek şunu tespit etmek istiyorum ki: Pratiğiniz çok kötüymüş, hasta masada kaldı ve eğitim sistemi can çekişiyor. İnanın, başarılı değilsiniz ve istifa etmeyi düşünüyor musunuz? Bence bu noktadan sonra artık, düşünün.”

‘EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ YOK’

Millî Eğitim Bakanının her şeyden önce, eğitimde fırsat eşitliğini sağlaması gerektiğini 2018 yılı görüşmelerinde söylediğini Selçuk’un “Kademeli olarak özel eğitim kurumlarının desteklemesini azaltacağız ve eğitimde fırsat eşitliğini artırmayı düşünüyoruz” dediğini anımsatan Şahin, şöyle devam etti:

“Bakın, özel eğitim kurumlarının oranı yüzde 20,2’ye çıkmış. Kesinlikle eğitimde fırsat eşitliği yok şu anda Türkiye’de; ne kadar paranız varsa o kadar eğitim alabiliyorsunuz. İnanın, köydeki, kırsaldaki çok zeki çocuklar harap oluyor. Bunların elinden tutun. Çocuklar perişan oluyor. Ben bir mahalle okulunda yetişmiş, okuryazar olmayan bir annenin evladı olarak, bugün milletvekili olarak karşınızda konuşuyorsam, bu millî eğitimin bana verdiği fırsat eşitliğini değerlendirerek gelmem sayesinde ama şu anda, sizin Bakanlığınız döneminde eğer ben öğrenci olsaydım inanın, hiçbir şey olamazdım.”

Şahin'e konuşması boyunca AKP'li komisyon üyeleri tarafından tepki geldi. Oturum Başkanı Abdullah Nejat Koçer'in süreyi tamamladığı gerekçesiyle müdahale etmesiyle Şahin konuşmasını tamamlayamadı.