CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaretine ilişkin, "Demirtaş ziyareti, hapisteki bir siyasi tutukluya yapılan insani bir ziyarettir. Osman Kavala ya da Müyesser Yıldız’a gitmemle aynı durum. İnsani içerikli bir konuşmaydı" dedi.

CHP'li Salıcı'dan, Demirtaş ziyaretine ilişkin açıklama: İnsani bir ziyarettir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaretiyle ilgili açıklama yaptı. Salıcı, eleştirilere neden olan Demirtaş ziyaretini 'insani bir ziyaret' olarak nitelendirdi.

Hürriyet'ten Hande Fırat'a konuşan Salıcı, "Demirtaş ziyareti, hapisteki bir siyasi tutukluya yapılan insani bir ziyarettir. Osman Kavala ya da Müyesser Yıldız’a gitmemle aynı durum. İnsani içerikli bir konuşmaydı" ifadelerine yer verdi.

Millet İttifakı ortaklarının bu ziyaretten rahatsız olup olmadığı sorusuna da yanıt veren Salıcı, “Biz başka bir siyasi partiyiz. Başka bir partiyi de CHP’lileştirmeye çalışmıyoruz” dedi.

"İktidarın kurgusu CHP ile HDP’yi yan yana getirmek. Bu algıyı yaratmak" diyen Salıcı, "Bunu 2019’da yerel seçimlerde ‘Bu seçimler beka seçimi’ diyerek denediler. İstanbul’u kazandık, Türkiye’nin bekası tehlikeye mi girdi?" ifadelerini kullandı.

Salıcı, "HDP’nin PKK ile arasına mesafe koymaması CHP’yi rahatsız ediyor mu?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Bu sorularla niye biz muhatap oluyoruz? Bu soruların bize sorulmasının nedeni iktidarın manipülasyonudur. Bu sorular HDP’lilere sorulmalıdır."