CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, 28 Şubat'ta 6 siyasi partinin genel başkanlarının bir araya gelmesine ilişkin, "O fotoğraf, o siyasi partilerin tamamı, diğer siyasi partilerde Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme inanan diğer partilerle birlikte genişleyen Millet İttifakı'nın bir parçası olurlar. O fotoğraf Türkiye'nin önümüzdeki döneminin iktidarıdır" değerlendirmesini yaptı.

CHP'li Salıcı: O fotoğraf Türkiye'nin önümüzdeki döneminin iktidarıdır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanlığı tarafından üye katılım programı düzenlendi.

Rize İl Başkanlığı tarafından bir otelde düzenlenen üye katılım programında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Türkiye'nin ağır sorunları olduğunu, Rize'nin de özellikle çayla ilgili sorunları bulunduğunu ifade etti.

Mazotun Türkiye'de 20 lira olabileceğini hiç kimsenin hayal edemediğini ancak mazotun 20 liraya ulaştığını vurgulayan Salıcı, üç kuruş olan çay desteğinin 6-7 yıldır artmadığını, dönüm başına verilen 8 liralık çay desteğinin hiçbir anlamı olmadığını kaydetti. Zamlara değinen Salıcı, "Elektrik zamları sonrasında faturalar esnafın kirası kadar gelmeye başladı. Adalet ve Kalkınma Partisi deyince aklınıza zam gelsin, aklınıza elektrik, doğalgaz faturası, ekmek kuyrukları gelsin" şeklinde konuştu.

28 Şubat'ta 6 siyasi partinin genel başkanlarının bir araya geldiğine dikkati çeken Salıcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Geçmişte yan yana gelmiş 6 siyasi parti değil. Masada DP, köklü bir siyasi geçmişi olan milli görüşü temsil eden siyasi parti var, MHP'den kopan merkez sağdan kopan yerel seçim ortağımız İYİ Parti ve yeni kurulan partiler var. Türkiye'nin kurucusu CHP de var. İktidar kutuplaşma istiyor. Kutuplaşma olduğu zaman 'Biz kazanırız.' diyor. Kendisinin kazanacağını düşünüyor. Bizde Türkiye'de kutuplaşma olmasın. İnsanlar birbiri ile akraba, dost, kardeş, arkadaş olmuş. Farklı siyasi görüşlerde olmuş. Başımızın üstüne. Bir araya gelip oturabilsin, konuşabilsinler diyoruz. Buna da örnek olması için 6 siyasi partinin liderini bir araya getirdik. Uzun çalışmalar sonucu Türkiye'nin seçimden sonra geçeceği yeni sistemin 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'in mutabakatı üzerine bir araya geldik. Tüm Türkiye'ye gösterdiler. O fotoğraf, o siyasi partilerin tamamı, diğer siyasi partilerde Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme inanan diğer partilerle birlikte genişleyen millet İttifakı'nın bir parçası olurlar. O fotoğraf Türkiye'nin önümüzdeki döneminin iktidarıdır. Biz birbirine iyi gözle bakan, birbirini sorgulayan, eleştiren ama onunla ilgili dedikodu, hakaret, rencide edici sözler etmeyen bir topluma dönüşmek zorundayız."

chp-li-salici-o-fotograf-turkiye-nin-onumuzdeki-doneminin-iktidaridir-988066-1.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca da yaptığı konuşmada, 750 yeni üyenin rozetini takmak için programda olmaktan mutlu olduğunu söyledi. Yarının Türkiye'sini kurmak üzere yola çıktıklarını anlatan Karaca, "Sizlerden aldığımız güçle mücadelemizi daha emin adımlarla ileteceğiz. Kadına karşı şiddetin son bulacağı mücadeleyi birlikte inşa edeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Bütün ümidim gençliktedir.' dediği gençlerimizin hayallerini birlikte gerçekleştireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.