CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu sosyal konut projesine 'Tunceli'de toplamda 329 konut projesinin duyurulduğunu ancak tek bir çivi dahi çakılmadığını' söyleyerek tepki gösterdi. Şaroğlu; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a “2019 yılında açıklanmış, ihalesi yapılmamış, inşaat alanı belirlenmemiş ve temeli atılmamış bir projenin yarattığı mağduriyet ortada iken yeni bir projeyi nasıl gerçekleştireceksiniz” diye sordu.

CHP'li Şaroğlu'ndan sosyal konut projesine tepki: Tunceli'de 329 konuta çivi dahi çakılmadı

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi' olarak duyurduğu yurttaşları yıllarca borç yükü altında bırakacak 81 ilde 500 bin sosyal konut projesine verdiği örnekle tepki gösterdi.

Projeyle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi veren Şaroğlu, “2019 yılında açıklanmış, ihalesi yapılmamış, inşaat alanı belirlenmemiş ve temeli atılmamış bir projenin yarattığı mağduriyet ortada iken yeni bir projeyi nasıl gerçekleştireceksiniz” diye sordu.

2019 yılında Tunceli Merkez’de 200, Mazgirt ilçesinde 50 ve Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesinde 79 olmak üzere toplamda 329 konut projesinin duyurulduğunu ancak tek bir çivi dahi çakılmadığını belirten Şaroğlu, Kurum’a şu soruları yöneltti:

"Tunceli Merkez’de 200, Mazgirt ilçesinde 50 ve Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesinde 79 olmak üzere toplamda 329 konut projesinin inşa edileceği açıklanmış, kura çekimi gerçekleştirilip hak sahipleri belirlenmesine rağmen konutların yapımı için bir çivi dahi çakılmamıştır. Böylesi bir mağduriyet ortada iken yeni bir konut projesi açıklanmasındaki amaç nedir?

Tunceli’deki yurttaşlara 2019 yılında verilen 329 konut projesi sözü neden yerine getirilmemiştir? Sosyal konut projelerinin aradan geçen süreye rağmen hak sahiplerine teslim edilmemesinin gerçek sebebi nedir?"

2019 yılında açıklanmış projenin ihalesi yapılmamış, inşaat alanı belirlenmemiş ve temeli atılmamış bir projenin yarattığı mağduriyet ortada iken yeni bir projeyi nasıl gerçekleştireceksiniz?”

ANKA