CHP’li Subaşı’dan AKP’li Göksu’ya yanıt: Siz yatırımı yanlış yapmayı iyi bilirsiniz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı birinci birleşiminde CHP Grubu adına konuşan İBB Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Av. Doğan Subaşı, AKP’li Tevfik Göksu’nun İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gerçekleştirdiği 'temel atmama törenine' dair getirdiği eleştiriye cevap verdi.

Subaşı, Göksu’ya, “Yanlış yere bir yatırım planlamışsınız. Bu plansızlık düzeltildi. 7 tane Metro ihalesi AK Parti döneminde ödeme yapılmadığı için durdu. İstanbul’un altındaki 18 tünel çökme tehlikesi altında. Siz yanlış yatırım yapmayı çok iyi bilirsiniz” dedi.

'BÜYÜK ATATÜRK’Ü ÖZLEM, SEVGİ VE SAYGIYLA ANIYORUZ'

Her ayın ikinci hafta başında yapılan İBB Genel Kurul birleşimlerinin ilki 11 Kasım Pazartesi Günü yapıldı. Oturumda CHP Grubu adına konuşan CHP Grup Başkan Vekili Av. Doğan Subaşı, sözlerine ölümünün 81’inci yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak başladı.

Türkiye’nin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün 21 Kasım 1938’de Atatürk için yaptığı konuşmayı okuyan Subaşı, “Büyük Atatürk’ü özlem, sevgi ve saygıyla anıyoruz” dedi.

'SOYSAL HAFIZALARIMIZDA YERİNİ ALACAK'

Konuşmasında dün aramızdan ayrılan 90 yaşındaki deneyimli siyasetçi Mümtaz Soysal’a da yer veren Subaşı, “Mümtaz Soysal, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde bizim hocalarımızdan bir tanesiydi. Kıbrıs Anayasası’nı yazan kişiydi ve uzun yıllar Denktaş’ın danışmanlığını yapmıştı. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Kendisi iz bırakan bir isim olarak hafızalarımızda yer alacak” diye konuştu.

'YOKSULLUĞA KARŞI TEK DOĞRU MÜCADELE ÖRGÜTLENMEK'

Subaşı’nın gündeminde Türkiye’yi sarsan Fatih ve Antalya’daki intiharlar da yer aldı. Sosyal medyada yapılan yorumları okurken Hz. Ali’ye ait olan “Bir köyde bir insan açlıktan ölürse bütün köy katildir” sözünden oldukça etkilendiğini ifade eden Subaşı, “Ölümlerden kimlerin sorumlu olduğunu söylemek istemiyorum ama tablo maalesef bu. Vatandaşlarımıza ise şunu söylemek isterim. Yoksulluğa örgütlü bir mücadeleyle karşı gelmek gerekir. Kurtulmak yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz. İntihar ederek ya da başka yollarla düzeni protesto edemezsiniz. Halk bu işe el koymalı. Örgütlenin, haklarınıza sahip çıkın, sizleri savunan insanları sizler de savunun. Kendi temsilcilerinizi seçin” dedi.

'KAĞITHANE’DEKİ YURDUN YIKIM SÜRECİ TÜRKİYE’NİN FOTOĞRAFI'

Konuşmasında Subaşı, İstanbul Kağıthane’deki ‘Süleymancılar’ olarak bilinen cemaate ait olduğu basına yansıyan bir yurdun AKP’li Kağıthane Belediyesi tarafından yıkılmasında önemli bir noktaya dikkat çekti.

Yurdun Bakanlık tarafından riskli yapı ilan edildiğini, Kağıthane Belediyesi’nin de gerekli duyuruları yapmasının ardından yıkım işlemine başlandığını ifade eden Subaşı, “Oradaki bir avukatın söylediği çok ilginç bir cümle var. “Yurtdışında, ‘Türkiye’de diktatörlük var” diyorlar ya, işte diktatörlük bu” diyor. Sabah 4’te gelinmesini eleştirmiş arkadaşımız. Sabah 4’te çok insanın evine gidildi arkadaşlar. Biz meslek itibarıyla buna çok tanık olduk. Kendi başlarına saat 4’te gelinince diktatörlükten söz etmeye başlamış arkadaşımız. Binaya bakıyorsunuz, Hazine arazisi üzerine kurulmuş. Kurulmuş bina riskli yapı. Yani nereden bakarsanız bakın burada bir Türkiye gerçeği var. Riskli bir yapı var, Hazine arazisi üzerine yapılmış, yıllardır orada duruyor. Haklı bir talep, haklı bir uygulama, riskli yapıysa öğrenciyse bunlar nasıl orada yaşıyorlar. Hemen tahliye edilmesi lazım. Sabahın 4’ünde gidiyorsun. Tam bir Türkiye fotoğrafı” diye konuştu.

'ESENYURT’UN TAŞINMAZI ESENYURT HALKININ OLACAK'

Konuşmasında Esenler Belediye Başkanı ve AKP İBB Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu’nun “Esenyurt Belediye Meclisi’nde belediye meclis üyelerimiz saldırıya uğradı” iddiasına da cevap veren Subaşı, “Bu ithamı reddediyoruz. Fiziksel bir temas yok. Mesele sadece sözlü tartışmadan ibaret” diye konuştu.

Esenyurt’ta yaşanan hadisede olayın özünün Esenyurt Belediyesi’ne ait bir taşınmaz eskiden belediye başkanlığı yapmış bir şahsın vakfına tahsis edilmiş olduğu, şimdi ise tahsisin yine bu söz konusu vakıfta mı kalacağı mı yoksa Esenyurt halkına mı devredileceği meselesi olduğunun altını çizen Subaşı, “Bu haksızlığı saklamak için ‘dövüldük’ diyerek mağdur edebiyatı yapılmaya çalışılıyor. Vakfa tahsil edilmiş alan Esenyurt Belediyesi’ne geri dönecek. İşin özü bu” dedi.

'İSTANBUL’A YAPILAN 18 TÜNELİN ÇÖKME RİSKİ VAR'

AKP’li Göksu’nun Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi hakkındaki “temel atmama törenini” eleştirmesine de cevap veren Subaşı, AKP’nin İstanbul’da birçok yanlış projeye imza attığı bilgisini verdi. İstanbul’da AKP döneminde finans garantisi olmadan açılan 7 tane metro ihalesi olduğuna işaret eden Subaşı, bu metro ihalelerinin söz konusu dönemde ödeme yapılmadığı için durduğunu ifade etti. Yanlış yerlere yapılan yanlış yatırımların Ekrem İmamoğlu’nun başkanlığının ardından hızla doğru bir şekilde değerlendirilmeye başlandığını belirten Subaşı, “İstanbul’un altında boş tüneller var ve 18 tanesinin çökme riski var. Dolayısıyla siz yanlış yatırım yapmayı çok iyi bilirsiniz” dedi.

'HAYDARPAŞA’DA ‘KİŞİYE ÖZEL’ İHALE AÇTILAR'

Konuşmasında son olarak İBB’nin haksız olarak Haydarpaşa ve Sirkeci Gar ihalelerinden ‘elenmesini’ değerlendiren Subaşı, “İhale dosyası eksikse İBB konsorsiyumu ihale için neden pazarlığa çağırıldı? Arkadaşlar kapıda pazarlık için beklediler. Neden içeri alınmadılar? Konunun ihale dosyasındaki herhangi bir eksiklikle ilgisi yok. Haydarpaşa ve Sirkeci projeleri tamamen belli kişilere yönlendirilmek için rant projeleri olarak planlanmıştır” diyerek sözlerini sonlandırdı.

chp-li-subasi-dan-ak-parti-li-goksu-ya-yanit-siz-yatirimi-yanlis-yapmayi-iyi-bilirsiniz-648355-1.