CHP Milletvekili Mahmut Tanal TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerini seçim çalışması olarak değerlendirerek eleştirilerde bulundu. Tanal, “TÜİK oranına Erdoğan’ın ekleyeceği ilave zamla memurun, emeklinin hakkı yine yenilmiş olacak. Algıyla seçim kampanyası yürütüyorlar. Yemezler" dedi.

CHP'li Tanal, TÜİK'in enflasyon verilerini eleştirdi: Algıyla seçim çalışması yürütüyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon verilerini eleştirdi.

Tanal, algı oluşturularak seçim kampanyası yürütüldüğünü belirtirken, “Akıllarınca, seçim kampanyası başlatan Erdoğan'a da 'kahramanlık' yaptıracaklar” dedi.

Mahmut Tanal’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle;

"Rakamları ayarlama enstitüsü, yeni yılda yine yaptı yapacağını. TÜİK, emekli ve memur maaşını belirleyecek enflasyon oranını, Aralık 2022 için aylık yüzde 1,18, yıllık yüzde 64,27 olarak açıkladı.

Plan belli. TÜİK’in enflasyon hesaplamasıyla memur ve emeklilerin maaş zammı düşük tutuldu ya hemen sahneye AKP lideri Erdoğan’ı çıkaracaklar. Erdoğan, ek zamla maaşları yüksek rakamlı açıklayacak. Troller, yandaşlar hemen 'Yaparsa Başkan Erdoğan yapar', 'Asrın lideri memuru, emekliyi ezdirmedi' naraları atacak. Akıllarınca, Erdoğan’ı kahraman rolüne büründürüp seçimde oy devşirmeye çalışacaklar. Halbuki ortada bir kahramanlık değil, kurnazlık var.

Çünkü ENAG, gerçek enflasyonu yüzde 137,55 olarak açıkladı. TÜİK ise enflasyonu yüzde 64,27’de tuttu. Eğer ENAG’ın oranı dikkat alınsaydı memurun, emeklinin maaş zammı bir hayli yüksek olacaktı. Yani ortada Erdoğan’ın yaptığı bir jest olmayacak.

TÜİK oranına Erdoğan’ın ekleyeceği ilave zamla memurun, emeklinin hakkı yine yenilmiş olacak. Algıyla seçim kampanyası yürütüyorlar. Yemezler!"

(ANKA)