CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bir grup milletvekilinin cumhurbaşkanı adaylığı konusunda gerilim yaşadığını iddia eden Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'ye CHP'li Sezgin Tanrıkulu'ndan yanıt geldi. Tanrıkulu, "Selvi’nin bu yazısı tamamen manipülasyon" dedi.

CHP'li Tanrıkulu'ndan Abdulkadir Selvi'nin Kılıçdaroğlu iddialarına yanıt

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu arasında polemik yaşandığını ileri sürdü. Selvi'ye yanıt CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'ndan geldi. Tanrıkulu, "Selvi’nin bu yazısı tamamen manipülasyon" dedi.

Selvi, bugünkü köşesinde CHP'li milletvekillerinin Kılıçdaoğlu'na cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda uyarıda bulunduğunu, Kılıçdaroğlu'nun da bunun üzerine konuşma metnini yırtıp, grup toplantısındaki 12 dakikalık konuşmasını irticalen yaptığını ileri sürdü. Kılıçdaroğlu’nun kürsüye çıkmadan önce bir grup CHP milletvekili ile görüştüğünü iddia eden Selvi, milletvekillerinin Kılıçdaroğlu’na, “Cumhurbaşkanı adayını son anda öğrenmek istemiyoruz. Ekmeleddin İhsanoğlu olayında olduğu gibi yeni bir ‘Tıpış tıpış sandığa gideceksiniz’ muamelesi ile karşılaşmak istemiyoruz" dediğini öne sürdü.

'GENEL BAŞKANIMIZ GRUP TOPLANTISI ÖNCESİ VEKİLLERLE GÖRÜŞMEZ'

Selvi'nin yazısına yanıt veren CHP'li Tanrıkulu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Tecrübem ile sabittir ki, Abdülkadir Selvi’nin bu yazısı tamamen manipülasyon… Genel Başkanımız grup toplantısı öncesi milletvekilleri ile görüşmez. Saat 12.30 civarında Meclis'e gelir. GBV tarafından karşılanır. Sonra odasında çalışır" ifadesini kullandı.