CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın SMA hastalarına ilişkin açıklamasında kullandığı, "Uygun görülen hasta" açıklamasına dikkat çekti. Taşcıer, "Çünkü Türkiye'de karşılanan tedaviden fayda göremeyen ya da uygun görülmeyen çocukların aileleri diğer tedavi yöntemlerini de denemek istiyor" dedi.

CHP'li Taşcıer, Bakan Koca'nın açıklamasına dikkat çekti: 'Uygun görülen her hastaya' ifadesi kritik

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 75 milyon TL ikramiyenin Varlık Fonu'na aktarılmasının ardından başlatılan, "75 milyon SMA hastaları için kullanılsın" kampanyasının ardından bir açıklama daha yaptı.

Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "SMA kampanyasının 'kirli' yönü bazı küresel şirketlerin insanımızın iyi niyetini suistimal etmesidir. Samimi duygularla hareket edenlerin tüm çabaları masumdur. SMA Bilim Kurulumuzun uygun gördüğü her tedavi, uygun görülen her hastaya uygulanmaktadır. Konu mali değil, insanidir" ifadelerini kullandı.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın SMA hastalarına ilişkin açıklamasında kullandığı, "Uygun görülen hasta" açıklamasına dikkat çekti.

Taşcıer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu cümlede "uygun görülen her hastaya" ifadesi kritik. Çünkü Türkiye'de karşılanan tedaviden fayda göremeyen ya da uygun görülmeyen çocukların aileleri diğer tedavi yöntemlerini de denemek istiyor. İnsanlara "terörist" muamelesi yapmadan bu insani duyguyu anlayabilmek çok mu zor?" ifadelerini kullandı.