CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisi hakkındaki iddialara verdiği yanıtta, "Sadece Sedat Peker değil herhangi bir suç örgütü yöneticisi ile ilişkim varsa hemen istifa edeceğim" dedi. Tekin, "Bu iddiaların tamamı da iftiradır" ifadelerini kullandı.

CHP'li Tekin'den Soylu'ya yanıt: Bu iddiaların tamamı iftiradır

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisi hakkındaki iddialara yanıt verdi. Tekin, "Sedat Peker kendisinin bir kere bana selam verdiğini benim de bu selamı aldığımı iddia ediyor. Bu olayı da hatırlamıyorum. Kendisiyle hiçbir bağlantım, ilişkim yoktur. Bu iddiaların tamamı da iftiradır" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk'te katıldığı programda, "Hangi partiyse, sadece AK Parti ile ilişkisi yok ki. CHP’li Gürsel Tekin’in attığı tweeti sen de biliyorsun, ben de biliyorum. Bütün bunların tamamı organize suç mensuplarının birtakım yerel zafiyetlerden istifade ederek meşruiyet sağlamalarıdır" iddiasında bulundu.

Tekin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Soylu'nun iddialarına yanıt verdi.

“İçişleri Bakanlığı makamında oturan Süleyman Soylu’ya açık çağrıda bulunuyorum" diyen Tekin, "Sadece Sedat Peker değil herhangi bir suç örgütü yöneticisi ile ilişkim varsa hemen istifa edeceğim. Eğer ispatlayamazsa hemen şimdi Habertürk canlı yayınında özür dilemek zorundadır" ifadelerini kullandı.

"İDDİALARIN TAMAMI İFTİRA"

Tekin, açıklamasında şunları söyledi: "Sedat Peker kendisinin bir kere bana selam verdiğini benim de bu selamı aldığımı iddia ediyor. Bu olayı da hatırlamıyorum. Kendisiyle hiçbir bağlantım, ilişkim yoktur. Bu iddiaların tamamı da iftiradır. 2016 yılında akademisyenlerin tehdit edilmesine karşı partimizin hazırladığı bildirgeyi de ben okudum. Bu suç örgütlerine ve tehditlerine karşı her zaman dik durduk, dik duracağız.”