CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, pandemi dönemi dahil son 5 yılda satışa çıkarılan taşınmazlara ilişkin Meclis’te yaptığı açıklamada, son 5 yılda, 5 Yalova ve 4 Erzincan kadar yer satıldığını söyledi.

CHP’li Tekin: Son 5 yılda, 5 Yalova ve 4 Erzincan kadar yer satıldı

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı ilgili kuruluşlar aracılığıyla pandemi döneminde 61 ilde satılan taşınmazlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Son 5 yılda 16 milyar 514 milyon lira değerinde arsa satışı yapıldığını söyleyen Tekin, 5 Yalova ve 4 Erzincan kadar yer satıldığını ifade etti.

Özellikle turizm bölgelerinde satış yapıldığını kaydeden Tekin, “Bir rant uğruna satış yapılıyorsa, özellikle de turizm bölgelerini akın akın satıyorsanız, Ankara'da oturarak bunların imar uygulamalarını yapıyorsanız yarın Bodrum, Marmaris gibi ilçelerde su bulamazsınız, altyapı bunlara yeterli değil” dedi.

“SATILIK BİR TÜRKİYE HALİNE DÖNDÜK”

Ankara dahil devletin kurumlarının kirada olduğunu vurgulayan Tekin, “Bu satışların hepsi büyük bir sorun, yüktür. Önümüzdeki günlerde şehrinizin, ilçenizin, beldenizin bütün DNA'sını değiştirir. Adeta satılık bir Türkiye haline döndük. Başkent dahil devletin kurumları kiradayken devletin sürekli arsa satması da başka bir şey” diye konuştu.

“İMAR ÇETESİ VE BETON LOBİSİNE ÜLKEMİZİ TESLİM ETMİŞİZ”

Bakanlığının sitesinde 341 Hazine arazisinin satışa sunulduğunu, 299'unun da yakında satışa sunulacağını aktaran Tekin, “Planlanmış hiçbir şey yok. Adeta batan geminin malları gibi sürekli menkul ve gayrimenkul satışlarıyla bu ekonomik krizi durdurmaya çalışıyoruz. İmar çetesi ve beton lobisine ülkemizi teslim etmişiz. Gelin çocuklarımızın nefes alabileceği bir ülke yaratalım” ifadelerini kullandı.

(AA)