CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Kadıköy Belediyesi çalışanlarına açılan soruşturmanın Atatürk Havalimanı'nın yıkım sürecine denk gelmesine dikkat çekti. Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seslenerek "Bizde sizin korkutma çabalarınıza boyun eğecek tek bir belediye başkanı yoktur" sözleriyle tepki gösterdi.

CHP'li Torun: Belediye çalışanlarına açılan soruşturma, Atatürk Havalimanı yıkımına denk geldi

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İstanbul merkezli 5 ilde başlatılan ve Kadıköy Belediyesi’nden bazı çalışanların da dahil edildiği soruşturma sürecine ilişkin konuştu.

Soruşturmanın Atatürk Havalimanı'nın yıkımına başlanmasıyla açılmasına dikkat çeken Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seslenerek "Sadece bazı çalışanlar hakkındaki kişisel şikâyetlerden ibaret olan bir süreci, belediyede yolsuzluk operasyonu yapılıyormuş gibi gündeme getirmek, belediyemize yönelik itibarsızlaştırma çabasından başka bir şey değildir. Bizde sizin korkutma çabalarınıza boyun eğecek tek bir belediye başkanı yoktur. Milli servetimiz olan Atatürk Havalimanı’na ihanet edildiği günlerle aynı tarihe denk getirilmesi de kamuoyunun takdiridir” ifadelerini kullandı.

Seyit Torun, Kadıköy Belediyesi’nin bazı çalışanlarına yönelik soruşturma açılmasını “İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından beş ilde yürütüldüğü açıklanan, Kadıköy Belediyemizin bazı çalışanlarının da dahil edildiği soruşturma süreci, CHP’li belediyelere karşı yürütülen algı operasyonlarının yeni bir halkasıdır. Belediye yönetimi ile hiçbir ilgisi bulunmayan, belediye binalarında herhangi bir arama-tarama yapılmayan, sadece bazı çalışanlar hakkındaki kişisel şikâyetlerden ibaret olan bir süreci, belediyede yolsuzluk operasyonu yapılıyormuş gibi gündeme getirmek, belediyemize yönelik itibarsızlaştırma çabasından başka bir şey değildir." sözleriyle değerlendirdi.

Torun’un yaptığı yazılı açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

'KARALAMA KAMPANYASI'

"Şu anda gözaltına alınan çalışanlarla ilgili ciddi suçlama olmadığı da görülmüştür. Hal böyleyken, gerçek dışı bilgilerle kamuoyunu yanıltmaya çabalamak, son dönemlerini yaşayan iktidarın acizliğinden ibarettir, karalama kampanyasıdır.

Bu girişimin, milli servetimiz olan Atatürk Havalimanı’na ihanet edildiği günlerle aynı tarihe denk getirilmesi de kamuoyunun takdiridir.

İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan Süleyman Soylu şunu bilmelidir: Milletin gözünde kaybettiğiniz itibarı, belediyelerimize saldırarak kazanamayacaksınız. Sandıkta yenemediğiniz belediye başkanlarımızı, masa başı operasyonlarla yenemeyeceksiniz. Son yerel seçimlerden bu yana, talimatlı müfettişleri her gün belediyelerimizin kapısına gönderenler, içi boş iddialarla suç uydurarak gözdağı vermeye çalışanlar şunu unutmasın: Bizde sizin korkutma çabalarınıza boyun eğecek tek bir belediye başkanı yoktur.”