CHP Genel Başkanı Yardımcısı Seyit Torun, sosyal konut projesi için "Hazine garantisi verin" çağrısı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "İşiniz zor" yanıtını veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a "Genel Başkan'ımıza laf söylemek senin boyunu aşar" ifadeleriyle karşılık verdi. Torun, "Samimiyseniz 5'li çetelere verdiğiniz garantileri sosyal konutlar için de verin" dedi.

CHP'li Torun'dan Murat Kurum'a: Genel Başkanımıza laf söylemek senin boyunu aşar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, sosyal konut projelerine ilişkin 'hazine garantisi' çağrısını yineleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "İşiniz zor" ifadeleriyle yanıt veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a tepki gösterdi.

Kurum'un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı alıntılayan Torun, "Sn. Kurum, Genel Başkanımıza laf söylemek senin boyunu aşar" dedi. Kılıçdaroğlu'nun çağrısını tekrarlayan Torun, "Samimiyseniz 5'li çetelere verdiğiniz garantileri sosyal konutlar için de verin, daha uygun koşullar sunun" dedi.

Torun paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Sen "asgari ücretli ev almak istiyorsa borç alsın, ek işte çalışsın" diyen atanmış bir bakansın. Biz sosyal konutları destekliyoruz. Ama sizin garanti vermeden seçim yatırımıyla milleti aldatmanıza sessiz kalmayız. Evet, vatandaşın hakkını savunanların işi zordur. Ama ucuz pazarlamacı gibi her gün fiyat artırıp, milletten para toplamak kolaydır. Samimiyseniz, 5'li çetelere verdiğiniz garantileri sosyal konutlar için de verin, daha uygun koşullar sunun. Siz yapmazsanız zaten biz yapacağız"

'BİR REZALET DAHA YAŞANSIN İSTEMİYORUZ' DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, müteahhitlerin ihalelere girmemesi sebebiyle TOKİ'nin iptal edilen ihalelerini hatırlatmış, "Hazine garantisi ver. Destekleyeceğiz. Bir rezalet daha yaşansın istemiyoruz. Ha sen yine git, medya görünümlü aparatlarına ‘Bay Kemal projeye karşı çıktı’ haberi yaptır, sorun değil. Yeter ki bu iş olsun" ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Murat Kurum ise Kılıçdaroğlu'nun söz konusu paylaşımına yanıt olarak “Sayın Kılıçdaroğlu, işiniz zor! Ne Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesini açıktan destekleyebiliyorsunuz ne topyekûn reddediyorsunuz. Siz isteseniz de istemeseniz de bu konutları ya-pa-ca-ğız! İlk temelleri Allah’ın izniyle ekim ayı itibarıyla atıyoruz” ifadelerinin yer aldığı başka bir paylaşım yapmıştı.