CHP'li Seyit Torun, projelerinin engellenmeye çalışıldığını belirterek, "Dört büyükşehir belediyemizin toplam 13 projesinin finansmanı iktidardan tek bir imza bekliyor. Bu projelerin toplam tutarı 37 milyar 635 milyon lirayı aşmış durumda" dedi.

CHP'li Torun: Dört belediyemizin 13 projesinin finansmanı iktidardan tek bir imza bekliyor

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, CHP'li belediyelerin son bir ayda yaptığı çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Projelerinin engellenmeye çalışıldığını belirten Torun, buna rağmen çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlandıklarını söyledi.

İzmir'de Halk Konut Projesi'nin temelini attıklarını, Ankara'da Batıkent Rekreasyon Alanı Projesi ile 17 parkın temel atma ve açılış törenlerini gerçekleştirdiklerini anlatan Torun, İstanbul'da Bostancı-Dudullu Metrosu'nu açtıklarını, Tuzla'daki sosyal konut projesinin anahtar teslim törenini düzenlediklerini belirtti.

Belediyelerin hizmetlerini sadece öz kaynaklarla yaptığını dile getiren Torun, "Dört büyükşehir belediyemizin toplam 13 projesinin finansmanı iktidardan tek bir imza bekliyor. Bu projelerin toplam tutarı 37 milyar 635 milyon lirayı aşmış durumda. Bu projeler arasında Adana'da Hafif Raylı Sistem Projesi, Muğla'da Yenilenebilir Enerji ve İçme Suyu Projesi, İzmir'de Buca, Narlıdere ve Çiğli raylı sistemleri var" diye konuştu.

Torun, belediyelerinin ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik "beslenme seferberliği" başlattığını hatırlatarak, "Belediyelerimizin beslenme desteklerinden her gün 105 bin öğrencimizi faydalandırıyoruz" bilgisini verdi.