CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yangın ve sel felaketleri karşısında CHP’li belediyeleri işaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a; "Siz otobüs üzerinden millete çay atarken bizim belediyelerimiz alevlerin içindeydi. Allah’tan korkmuyorsanız kuldan utanın” dedi.

CHP'li Torun: Siz millete çay atarken belediyelerimiz alevlerin içindeydi

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yangın ve sel felaketleri karşısında CHP’li belediyeleri işaret eden AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi. Torun,"Siz otobüs üzerinden millete çay atarken bizim belediyelerimiz alevlerin içindeydi. Allah’tan korkmuyorsanız kuldan utanın” dedi.

Torun; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yangın ve felaketleri ile ilgili olarak “Ne yaptınız da CHP sayesinde engellediniz. Karadan bu işlere müdahalelerde nerede itfaiyeleriniz, bunlarla müdahale etmeniz lazım. Hepsinde de biz devlet olarak bu işlere müdahale ettik” sözlerini değerlendirdi.

Torun, “Kaybettiğiniz itibarınızı, belediyelerimize saldırarak bulamazsınız. ‘Biz ne zaman bir ve beraber olacağız’ dedikten sonra belediyelerimizin emeğine iftira atmak Erdoğan’ın samimiyetsizliğidir” dedi.

Torun'un açıklaması şöyle:

"ERDOĞAN, YAVUZ HIRSIZ MİSALİ, EV SAHİBİNİ BASTIRMAK İÇİN HER YOLU DENEMEKTEDİR"

“Erdoğan dün, gerçekle, vicdanla ve insafla bağdaşmayan açıklamalarına yenilerini ekledi. Yangın ve sel felaketleri üzerinden belediyelerimizi eleştirip, sorumluluktan kaçmaya çabalarken, iyice dibe battı. Erdoğan’ın, ‘Yangında itfaiyeleriniz nerede, selde ne yaptınız, bunu ortaya koyun’ gibi açıklamaları, en hafif tabiriyle; yalanı gerçek gibi söylemektir. Erdoğan, yavuz hırsız misali, ev sahibini bastırmak için her yolu denemektedir.

"BELEDİYELERİMİZ YANGIN BÖLGELERİNE 267 ARAÇ, 792 PERSONELLE DESTEK VERDİ"

Vatandaşlarımız biliyor ama biz yine de ortaya koyalım. Belediyelerimiz yangın haberini alır almaz, tüm imkânlarıyla seferberlik başlattı. Yangın bölgelerine 267 araç 792 personelle destek verildi. İçme suyundan hayvan yemine, beyaz eşyadan ev eşyasına kadar destekler gönderildi.

İktidar belediye başkanlarımızı yok sayarken, bizim belediyelerimiz gece gündüz çalıştı. Karadeniz’de yaşanan sel felaketlerinde, belediyelerin çoğu AK Parti ve MHP’de olmasına rağmen partizanlık yapmadık, yardıma koştuk. Belediyelerimiz, bölgelere 518 personel ve 335 araç desteği gönderdi. 45 tır içme suyu, 20 bin gıda kolisi, 2 mutfak tırı, 8 tır temizlik malzemesi, binlerce kıyafet ve çeşitli malzemeler vatandaşa ulaştırıldı.

"ALLAH'TAN KORKMUYORSANIZ KULDAN UTANIN"

Belediyelerimiz asli sorumlu olmamasına rağmen bu destekleri verirken, teşekkür yerine hakaret etmek, insafsızlıktır. Erdoğan hala ‘belediyeleriniz nerede’ diyor. Sayın Erdoğan, siz otobüs üzerinden millete çay atarken bizim belediyelerimiz alevlerin içindeydi. Allah’tan korkmuyorsanız kuldan utanın.

"KENDİNDEN OLMAYAN BELEDİYELERİ KÖTÜLEMEK İÇİN İFTİRADAN MEDET UMMAK, ACİZLİKTİR"

Erdoğan bu açıklamalarıyla, canla başla çalışan yüzlerce belediye personelinin alın terine saygısızlık yapmıştır. Konuşmasında, ‘Biz ne zaman bir ve beraber olacağız’ dedikten sonra belediyelerimizin emeğine iftira atmak Erdoğan’ın samimiyetsizliğidir. Sayın Genel Başkanımız hangi partiden olursa olsun, yangınla mücadeleye destek veren tüm belediyelere teşekkür mektubu göndermiştir. Genel Başkanımız bu hassasiyeti gösterirken, Erdoğan’ın bu partizan açıklamaları aradaki zihniyet farkını da ortaya koymuştur. Kendinden olmayan belediyeleri kötülemek için iftiradan medet ummak, acizliktir. Sayın Erdoğan, gideceğinizi gördünüz ve çırpınıyorsunuz. Ama boşuna uğraşmayın. Kaybettiğiniz itibarınızı, belediyelerimize saldırarak bulamazsınız."