Nişasta bazlı şekerlerin kotasının yüzde 100 artırılarak yüzde 5’e yükseltilmesini eleştiren CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, “Böyle bir kararı çıkarmak için vicdansız olmanız gerekir. Bu karar, tek adam rejiminin şirazesinin tamamen kaydığının göstergesidir” dedi.

CHP’li Tuncer’den nişasta kararına tepki: Bu kararı almak için vicdansız olmak gerekir

CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, nişasta bazlı şekere yönelik yüzde 100'lük kota artışına tepki gösterdi.

Şeker kotalarına ilişkin yönetmelik Cumhurbaşkanı imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre nişasta bazlı şekerlerin kotası yüzde 100 arttırılarak, yüzde 2,5'ten yüzde 5'e çıkarıldı.

Karara tepki CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer'den geldi. Tuncer, “Böyle bir kararı çıkarmak için vicdansız olmanız gerekir. Bu karar, tek adam rejiminin şirazesinin tamamen kaydığının göstergesidir. Bu kararla birlikte yabancı şirketler kazanmış, Türk milleti kaybetmiştir ve sağlığından olmuştur” dedi.

“İVEDİLİKLE GERİ ÇEKİLMELİ”

CHP'li Tuncer ayrıca, “Alınan keyfi kararlar gösteriyor ki asıl beka sorunu AKP iktidarı ve başındaki kişidir. Obezite ve diyabete yol açan nişasta bazlı şekere ilişkin kararın ivedilikle geri çekilmesi gerekiyor. Kimsenin milletin sağlığıyla oynamaya hakkı yok” ifadelerini kullandı.