Kahramanmaraş merkezli depremde büyük bir yıkıma uğrayan illerden bir diğeri Adıyaman oldu. CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, "Adıyaman’da yeteri kadar kurtarma ekibi olmadığı için şu an enkazın altından kurtarılmayı bekleyen binlerce insan var. "Ey yetkililer, hepinizi Adıyaman’a destek olmaya davet ediyoruz. Acil malzemeye ve ekipmana ihtiyaç var" dedi.

CHP'li Tutdere: Adıyaman'da yeteri kadar kurtarma ekibi yok, acil malzemeye ve ekipmana ihtiyaç var

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, kentteki arama-kurtarma ekibinin yeteri kadar olmadığını, kurtarılmayı bekleyen binlerce insan olduğunu belirtti.

Abdurrahman Tutdere, Adıyaman'da, deprem bölgesinde yaptığı açıklamada, "Depremin üzerinden 32 saat geçti. Adıyaman’da yeteri kadar kurtarma ekibi olmadığı için şu an enkazın altından kurtarılmayı bekleyen binlerce insan var. Ekmek yok, su yok. Dışarıdaki çocuklar şu anda açlık ve soğukla karşı karşıya" ifadelerini kullandı.

"Bütün dünyaya çağrı yapıyoruz, bütün Türkiye’ye çağrı yapıyoruz" diyen Tutdere, "Bu sesi duyun. Millet şu anda can çekişiyor. Yardım ekipleri gönderin, bu feryadı duyun, Adıyaman'ın bu sesini duyun" ifadelerini kullandı.

Tutdere, şunları söyledi: "Ey yetkililer, hepinizi Adıyaman’a destek olmaya davet ediyoruz. Acil malzemeye ve ekipmana ihtiyaç var. Enkaz altından bağıran sesleri duyuyoruz ancak müdahale edemiyoruz, hiçbir ekipman yok."

Öte yandan, Malatya-Adıyaman yolunda çok sayıda çatlak oluştu, trafik kontrollü bir şekilde sağlanıyor. Adıyaman'da yurttaşlar yollarda mahsur kaldığını bildiriyor.

Depremde meydana gelen hasar nedeniyle 48 saat boyunca araç girişine de izin verilmeyen Adıyaman'da, yurttaşların yolda kaldığı; gıda, su, benzin ve ısınma sorunu yaşadığı belirtiliyor.

Adıyaman (AA)Adıyaman (AA)