CHP Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Çubuk’ta CHP Lideri’ne yönelik linç girişimine ilişkin davanın ayrıntılarını paylaştı. Sanıklara yöneltile suçların vasıflandırmasında eksiklik olduğunu belirten Tutdere, “Saldırı talimatını verenler iddianamenin neresinde?” diye sordu.

CHP’li Tutdere’den “Çubuk” açıklaması: Talimatı verenler iddianamenin neresinde?

CHP Abdurrahman Tutdere, Tele 1 televizyonunda katıldığı programda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik Çubuk’taki linç girişimi davasının ikinci duruşmasına ilişkin ayrıntıları paylaştı.

Yirmi yıla yakın süredir Avukatlık yaptığının altını çizen Milletvekili Tutdere, “İddianamede sanıklara yöneltilen suçların vasıflandırılmasında kesinlikle bir hata var. 83 milyonun gözü önünde gerçekleşen olaya baktığımızda burada sayın genel başkanımızın canına kasteden organize bir eylem var. Şu an bu davadan yargılanan kişilerin yargılanacağı merci Asliye Ceza Mahkemesi değil Ağır Ceza Mahkemesidir. Sanıkların basit yaralama suçundan değil adam öldürmeye teşebbüsten yargılanmaları gerekiyordu” dedi.

TALİMATI VERENLER NEREDE?

Soruşturmanın derinleştirilmeden yapıldığı ifade eden Tutdere, “Orada bulunan 5-10 kişi kendiliğinden harekete geçip genel başkanımıza saldırmadı. Olayı tertipleyenler var, saldırı talimatını verenler var. Peki o talimatı verenler bu iddianamenin neresinde?” diyerek hazırlanan iddianameye tepki gösterdi.

İddianamedeki eksikliklere dikkat çeken Tutdere, “İddianame olay yerinde bulunan üç beş kişiyle sınırlı kalacak şekilde hazırlanmış. Şu an sanık sandalyesinde oturanlar birer maşa. Bu eylemin gerçekle failleri, azmettiricileri nerede? Soruşturma ayrıntılı olarak yürütülmediği için, olay bütün ayrıntılarıyla araştırılmadığı için adeta olayın üstü kapatılmak için bir soruşturma yapıldı, orada bulunan beş on kişi kamera kayıtlarından tespit edildi ve basit yaralamadan dava açıldı” diye konuştu.

TUTDERE: ÇUBUK DAVASI YARGIDA GELDİĞİMİZ NOKTAYI BİZLERE GÖSTERİYOR

Çubuk davası Türkiye’nin yargıda geldiği durumu bizlere gösteriyor diyen Tutdere, “Türkiye’nin Ana Muhalefet liderine dünyanın gözü önünde bir linç girişimi yapılıyor, olayın üzerinden 22 ay geçmesine rağmen ortada 1 kişi bile tutuklanmıyor. Diğer tarafta ise Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı’na basit bir tweet atanlar soluğu direkt karakolda alıyor ya da tutuklanıyor. İşte bu tablo Türkiye’deki adalet sistemin tablosudur” ifadelerini kullandı.