Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir kitap fuarındaki konuşmaları gerekçesiyle CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, eski CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ile eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Akbaş hakkında soruşturma başlatıldı.

CHP'li üç isme Erdoğan ve Soylu soruşturması!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, eski CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ve eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Akbaş hakkında, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik sözleri gerekçesiyle resen soruşturma başlatıldı.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde 5'incisi düzenlenen kitap fuarında düzenlenen panellerde konuşmacı olan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, eski CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ile eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Akbaş hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret", "Halkı kin ve düşmanlığa teşvik ve aşağılama" suçlamalarıyla Edremit Cumhuriyet Başsavcılığınca resen soruşturma başlatıldı.

AKP Edremit İlçe Başkanlığı da konuşmacılar hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

"HERKESE GÖZDAĞI VERİLİYOR"

Cumhuriyet'e konuşan Başarır, başlatılan soruşturmayla ilgili, "Hiçbirimiz korkmayacağız. Herkese gözdağı veriliyor. İnanmadığım bir yargıya savunma yapmam efendim. 'Yargılanacaklar' hakaret ise, bu kelimeyi binlerce kez ediyorum. Susturmak istiyorlar" ifadelerini kullandı.

Birçok yolsuzluğu, hukuksuzluğu ortaya çıkarttıklarını ve olayların üzerine daha çok gideceklerini belirten Başarır, söylediği sözlerin sonuna kadar arkasında olduğunu belirtti.

"BU SORUŞTURMA TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NE BİR HAKARETTİR"

Yargılanmaktan korkanların bu sözleri hakaret olarak algıladıklarını söyleyen Başarır, "Böyle bir soruşturmayı açmak bu Türkiye Cumhuriyeti'ne bir hakarettir. Süleyman Soylu çok özel yargılanacak, hesap vermeli" ifadelerine yer verdi.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde 5.'si düzenlenen kitap fuarında Başarır, Tüm ve Akbaş AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirmişti.