CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, Türk Hava Kurumu'nun Laleli'de bulunan otelinin ele geçirilmeye çalışıldığını belirterek, "Varlık Fonu'na devredilip satılmak istenen Tayyare Oteli sonuna kadar savunacağız" açıklaması yaptı.

CHP'li Ünsal: Tayyare Oteli sonuna kadar savunacağız

CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, "Varlık Fonu'na devredilip satılmak istenen Tayyare Oteli sonuna kadar savunacağız" dedi.

Ünsal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türk Hava Kurumu'nun (THK) eski Genel Başkanı Osman Yıldırım döneminde yaşanan yolsuzluk iddialarına değindi.

THK'nin yolsuzluklarla batırıldığını belirten Ünsal, kurumun Laleli'de bulunan otelinin de ele geçirilmeye çalışıldığını ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "O oteli kim alırsa onun burnundan fitil fitil getireceğim" açıklamasını anımsatan Ünsal, "Varlık Fonu'na devredilip satılmak istenen Tayyare Oteli sonuna kadar savunacağız" diye konuştu.

CHP'li Ünsal'ın bahsettiği Tayyare Apartmanları (Wikipedia)CHP'li Ünsal'ın bahsettiği Tayyare Apartmanları (Wikipedia)

KILIÇDAROĞLU GÜNDEME GETİRMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım'daki partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda "Türk Hava Kurumu'nun İstanbul'daki otelini ele geçirmek istiyorlar" demişti.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin şu değerlendirmeleri yapmıştı:

"Türk Hava Kurumu kayyumlar tarafından yönetiliyor. İstanbul'da güzel bir oteli var, kirada. Bu oteli ele geçirmek istiyorlar. Bununla ilgili süren bir dava var. Bu davayı arkadaşlarımız yakından izlesinler. THK bu ülkenin havacılık konusunda kurduğu ilk kurumdur. Var olan bütün kaynaklarını hortumladılar bir oteli kaldı, şimdi oteli de ele geçirmeye çalışıyorlar. O oteli kim alırsa onun burnundan fitil fitil getireceğim. Tam bir yağma düzeni. Sen o adaleti benim külahıma anlat.

Geçen toplantıda da söyledim, şimdi de söylüyorum. Allahın izniyle iktidar olduğumuzda bu ülkeye adalet ya gelecek ya gelecek diyorum. Adaleti getireceğiz bu ülkeye. Toplumun vicdanını rahatlatacağız. Haksız yere tutuklananları biliyorum. Bunların tamamını biliyoruz ama biraz sabır. Sandık gelecek, adalet isteyen herkes bize katılacak ve biz adaleti getireceğiz."