CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, entübe edilmesi gereken bir koronavirüs hastasının Bursa’da yer ulunamadığı için İstanbul’a sevk edildiğini söyledi.

CHP’li vekil: Entübe edilmesi gereken hastaya Bursa’da yer bulunamadı, sevk edildi

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa’da geçen gece entübe edilmesi gereken bir hastanın yer olmadığı için İstanbul’a sevk edildiğini belirtti.

Aydın, Twitter’da yayınladığı bir videoda şöyle konuştu:

“Özellikle Kurban Bayramı’nda seyahat serbestliği ile insanların tatile gitmesi ve önlemleri bırakması sonucu şu an Bursa için örnek verdiğimizde, dün gece bir örnekten yola çıkarak söylüyorum, yoğun bakım yataklarında yer yok.

Bir corona hastası entübe edilmesi gerekiyordu, yer bulunamadı ve İstanbul’a sevk edildi.”

Aydın, sözlerine şöyle devam etti:

“Şu uyarıyı bir kez daha yapmak istiyorum. Bu virüs bitmedi, hastalık yenilmedi, bunun aşısı da bulunmadı. O yüzden maske, mesafe, hijyen kurallarına dikkat edelim. Herkeste şunu görüyorum, aman o taksın, aman bu dikkat etsin. Hayır, kendimiz dikkat etmeliyiz. Sağlık çalışanları, doktorlar, eczacılar olağanüstü çaba gösteriyor.

Halkımız çok basit üç kuralı yerine getirsin, yoksa yaz aylarında olmamıza rağmen bu kadar artan vakalar emin olun önümüzdeki günlerde patlayabilir. Üst seviyede önlem almaya davet ediyoruz.”