CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Muğla’nın Marmaris, Bodrum ve Milas ilçesinde çıkan orman yangınlarına müdahalelerin yetersiz kaldığını öne sürerek, “Marmaris’te 300 odalı yazlık saray var ama Marmaris’te yangını söndürecek uçak yok. Tüm bakanlarıyla birlikte Tayyip Erdoğan yönetimini istifaya davet ediyorum” dedi.

CHP'li vekil, Erdoğan ve bakanlarını istifaya çağırdı: Marmaris’te 300 odalı yazlık saray var ama yangını söndürecek uçak yok

Türkiye’nin özelikle Akdeniz ve Ege kıyılarında yaşanan yangınları kontrol altına alma, söndürme ve soğutma çalışmaları sürüyor.

Muğla’daki yangın söndürme çalışmalarını ANKA Haber Ajansı’na değerlendiren Mürsel Alban, yangınlara müdahale konusunda yetersiz kalındığını ileri sürerek iktidarı eleştirdi. Cumhurbaşkanlığı’na ait Marmaris’teki yazlık sarayı işaret eden Alban, “Marmaris’te 300 odalı yazlık saray var ama Marmaris’te yangını söndürecek uçak yok. Tüm bakanlarıyla birlikte, Tayyip Erdoğan yönetimini istifaya davet ediyorum” diye konuştu.

Alban, şunları söyledi:

“TAYYİP ERDOĞAN YÖNETİMİ İZLEDİ”

“Marmaris’te 300 odalı yazlık saray var. Ama uçak yok, insanlık yok, vicdan yok, hükümet yok. Yeşil doğa örtüsü yandı, geriye kapkara lekesi kaldı. Onlarca yılda yetişen doğa bir gecede kül oldu. AKP/Tayyip Erdoğan yönetimi izledi. AKP iktidarı, iş başına geldiği 2002’den beri Muğla’yı yağmalıyor, Muğla’yı talan ediyor.

Çıkan yangınlar sonucu yok olan orman arazileri bakanlık eliyle yapılaşmaya açılıyor. Daha önce Bodrum-Güvercinlik’te tamamen kül olan araziye yapılaşma izni verildi ve buralara otel yapıldı. Dün aynı bölgede kalan arazide de yangın çıktı ve o alan yok oldu.

Şimdi tüm bu olanlar ışığında, burada sabotaj olması şüphemiz var. Konunun takipçisiyiz ve buranın yapılaşmaya açılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz.”