Şırnak’ın Uludere ilçesinin Roboski köyünde, TSK’ye ait uçakların bombardımanı sonucu katledilen 19’u çocuk 34 kişi, ölümünün 11’inci yılında Roboski Mezarlığı’nda anıldı. Anmada konuşan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, “Bu olay biliniz ki karanlık bir olay değildir, çok berrak bir olaydır, çok net bir olaydır, çok net olduğu için adalet Roboski’ye gelmiyor. Devletin bütün üst kademesinin sorumluluğunda olan bir olaydır" dedi.

CHP'li vekil Levent Gök, Roboski anmasına katıldı: Adalet Roboski’ye gelmiyor
Fotoğraf: ANKA

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde 11 yıl önce, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait uçaklarla yapılan bombardımanı sonucu yaşamanı yitiren 19’u çocuk 34 kişi, mezarları başında anıldı.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, yaşamını yitiren yurttaşların aileleriyle görüştü, Roboski Mezarlığı’ndaki anma törenine katıldı.

“Israrla adalet gelmedi” diyen Gök, “Bu olay biliniz ki karanlık bir olay değildir, çok berrak bir olaydır, çok net bir olaydır, çok net olduğu için adalet Roboski’ye gelmiyor. Devletin bütün üst kademesinin sorumluluğunda olan bir olaydır" dedi.

chp-li-vekil-levent-gok-roboski-anmasina-katildi-adalet-roboski-ye-gelmiyor-1105997-1.

Gök, Erdoğan'ın ‘Karanlık dehlizlerde kalmayacak’ sözünü anımsatarak şunları söyledi:

"Bir büyük acıyı bugün de yaşamaya devam ediyorsunuz. 11 yıldır beraberiz, her anma töreninde ya da diğer zamanlar geldiğinde hep göz göze geldik, hep ağladık, hep birbirimize sarıldık. Hepiniz umutla adaletin gelmesini beklediniz. Hepiniz umutla bu devletin sizlerin de Türkiye Cumhuriyeti’nin birer yurttaşı olduğunu bilmesini ve adaletten pay almanızı beklediniz. Aslında olay karanlık dehlizlerde olan bir olay değil, şimdiki Cumhurbaşkanı, zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Karanlık dehlizlerde kalmayacak’ sözünü size verdiği zaman işin ne olduğunu çok iyi biliyordu."

“KARANLIK DEĞİL, BERRAK BİR OLAYDIR”

Roboski katliamının ‘karanlık’ bir olay olmadığını belirten Gök, “Sevgili anneler çocuklarınızın ölümüyle sonuçlanan bu olay biliniz ki karanlık bir olay değildir, çok berrak bir olaydır, çok net bir olaydır, çok net olduğu için adalet Roboski’ye gelmiyor. Devletin bütün üst kademesinin sorumluluğunda olan bir olaydır. MİT’inden Genel Kurmayına, bütün üst düzey Milli Güvenlik Kurulu yöneticilerine, şimdiki Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler’e kadar uzan bir karar sürecidir sonunda alınan bir karardır bu” diye konuştu.

(ANKA)