Çin'den ücretsiz ithal edilen 1 milyon doz aşının Devlet Malzeme Ofisi'ne fatura edilmesi skandalının ardından CHP’li Ünsal, “Eski AKP vekili, Pekin Büyükelçisi A. Emin Önen’in bu skandalla herhangi bir ilgisi var mıdır?” diye sorarak çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi.

CHP’li Vekilden çarpıcı iddia: Aşı skandalında Pekin Büyükelçisi Önen’in ilgisi var mı?

Haber Merkezi

CHP Ankara Milletvekili Dr. Servet Ünsal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği aşı “Çin'den ücretsiz ithal edilen 1 milyon doz aşının Devlet Malzeme Ofisi'ne fatura edilmesi” skandalına ilişkin dikkati çeken açıklamalar yaptı.

Pandeminin başından beri sürecin yanlış yürütüldüğünü belirten CHP’li Ünsal, yapılan aşı anlaşmaları, aşı miktarı ve aşı fiyatlarıyla ilgili sorularına cevap verilmediğini ve bunun nedeninin yaşanan skandallar olduğunu söyledi. Sinovac tarafından Türkiye’ye gönderilen 1 milyon doz aşının aracı Keymen Şirketi tarafından Devlet Malzeme Ofisi’ne faturalandırıldığını vurgulayan Ünsal, “İnsanlar canının derdindeyken Saray ve yandaşları hala haksız kazanç ve yolsuzluk peşinde” şeklinde konuştu.

chp-li-vekilden-carpici-iddia-asi-skandalinda-pekin-buyukelcisi-onen-in-ilgisi-var-mi-845307-1.
CHP Ankara Milletvekili Dr. Servet Ünsal

BÜYÜKELÇİNİN İLGİSİ VAR MI?

“Şirketin hangi siyasilerle, hangi bürokratlarla ne bağı var?” ifadeleriyle ücretsiz aşıların faturalandırılmasında kimlerin sorumlu olduğunu soran CHP’li Ünsal, “Eski AKP vekili, Pekin Büyükelçisi A. Emin Önen’in bu skandalla herhangi bir ilgisi var mıdır?” dedi.