Meclis’teki bütçe görüşmelerinde üreticinin sorunlarına dikkat çeken CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, konuşmasının ardından kürsüden aşağı portakal döktü.

CHP’li vekilden Meclis’te portakallı protesto

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Meclis’teki bütçe görüşmesinde portakal üreticilerinin sorunlarına dikkat çekmek için bir kasa portakalı kürsüden döktü.

Portakal üreticisi bir ailenin çocuğu olduğunu belirten CHP’li Erbay, “Ben bu portakallar sayesinde okudum. Bu bütçede Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘milletin efendisi’ dediği köylü yok. Gübre alamıyor, ilaç alamıyor. Limoncular ağaçlarını kesiyor. Limon üreticisi bitmiş durumda. Şimdi sıra narenciyecide. Rusya ile görüşülmezse, engeller kaldırılmazsa, narenciyeciler seneye kesmek zorunda kalacak” dedi.

Erbay, elindeki kasanın içindeki portakalları kürsüden aşağı döktü. Meclis Başkan Vekili Celal Adan, “Bu yaptığınız doğru değil” dedi. CHP’li vekiller Erbay’a alkışla destek verirken, kürsü önündeki portakalları toplayarak sıralarına götürdü.

chp-li-vekilden-meclis-te-portakalli-protesto-955416-1.

CHP Tekirdağ Miletvekili İlhami Özcan Aygun da Meclis kürsüsüne mango, süt, yumurta, ay çiçek yağı, peynir, kahve gibi marketten aldığı ürünlerle çıktı.

Aygun, malzemeleri kürsüye dizerek her birine gelen zamları okudu. Aygun, aldığı ürünlerin fişini gösterdikten sonra alışveriş filesine koyarak kürsüden ayrıldı.