Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının bütçesiyle ilgili yaptığı sunumda, "Türkiye Yüzyılı, tarım ve ormancılığın yüzyılı olacaktır" dedi. CHP milletvekilleri, "Et-süt-yumurta lüks oldu, çocuklar yiyemez oldu" gibi dövizler açarak Kirişçi'ye tepki gösterdi.

CHP’li vekiller Bakan Kirişci'yi protesto etti: Et-süt-yumurta lüks oldu

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bugün, Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Su Enstitüsü bütçeleriyle Sayıştay raporları ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun Sayıştay Raporu görüşüldü.

Görüşmeler, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin sunumuyla başladı.

Tarım sektörnünün son 19 yılın 15'inde büyüme gösterdiğini savunan Kirişci, tarımsal hasılanın 2002 yılında 25,1 milyar dolardan yüzde 78,1 artışla 2021 yılında 44,7 milyar dolara yükseldiğini söyledi. Tarım ve gıda ürünleri ihracatının 2002’de 3,8 milyar dolardan 2021’de 6,5 katına çıkarak 25 milyar dolara ulaştığını dile getirdi.

CHP’li vekiller, Vahit Kirişci’nin "Türkiye Yüzyılı, tarım ve ormancılığın yüzyılı olacaktır" sözlerini protesto etti.

CHP milletvekilleri, “Et-süt-yumurta lüks oldu, çocuklar yiyemez oldu”, “Ne çiftçide kaldı derman ne tarlada kaldı harman”, “Çiftçi üretirken tükeniyor”, “Mazota zam, tohuma zam, gübreye zam, çiftçiye zam” yazılı dövizler açtı.

(ANKA)