CHP’li Sarıhan, OHAL KHK’sı ile kapatılan Gündem Çocuk Derneği'nin hazırladığı “365 Gün 365 İhlal” Raporu’nu  açıkladı. Rapora göre, “Gündem Çocuk Derneği’nin kapatılmasının ardından yüzlerce hak ihlali yaşandı”

CHP'li vekiller KHK ile kapatılan Gündem Çocuk Derneği raporunu açıkladı: 365 gün 365 ihlal

BirGün/Ankara

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, CHP'li vekilleri Ali Haydar Hakverdi, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Hilmi Yarayıcı, Selina Doğan, Yakup Akkaya, Tur Yıldız Biçer, Mustafa Akaydın, Orhan Sarıbal, Mehmet Tüm ve Sibel Özdemir ve OHAL KHK’sı ile kapatılan Gündem Çocuk Derneği çalışanları ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Sarıhan, Gündem Çocuk Derneği'nin hazırladığı “365 Gün 365 İhlal” Raporu’ndan şu bölümleri okudu:

“Gündem Çocuk’suz geçen günlerde; ‘İş cinayetinde okul çağındaki 56 çocuk yaşamını yitirdi. 1 milyon 358 bin 904 çocuk savaştan kaçarak Türkiye’ye sığındı. 2106 çocuk demir parmaklıklar arkasında. 506 çocuk anneleriyle birlikte cezaevinde. Bir yılda 417 çocuk cinsel istismara uğradı. Geçen yıl evlenen her 100 kişiden 18’i" ‘çocuk’ tu. Son iki yılda ise unutulan mühimmatların patlaması sonucu 26 çocuk yaşamını kaybetti, 38 çocuk ağır yaralandı...”

Gündem Çocuk Derneği’nin kapatılması ile pek çok çalışmanın yarım kaldığına dikkati çeken Sarıhan, “2011’den bu yana yayımlanan Türkiye’de Çocuğun Yaşam Hakkı Raporu, Türkiye’de Çocuğa Yönelik Ayırımcılık Raporu, Yasamada Çocuk Raporu, Mülteci Çocukların Vatansızlık Riski Raporu, Milli Eğitim Bakanlığıyla yürütülmekte olan Okullarda Fiziksel Güvenlik Projesi, Çocuğa Yönelik Ticari Cinsel Sömürüye Son Projesi, çocuk evliliklerinin yasaklanması için Anayasa Mahkemesi’ndeki başvurunun takibi, çocukların mağdur konumda olduğu istismar ve hak ihlali davalarının izlenmesi gibi çalışmalar bunlardan sadece bazıları… Şimdi çocuklar bir kez daha öksüz kaldılar” diye konuştu.