CHP’nin gazeteci milletvekilleri, tutuklu Berberoğlu ile dayanışmak için İzmir Kitap Fuarı’nda ‘’Siz Yürürken Ben Yatarken” adlı kitap için imza günü düzenliyor

CHP’li vekiller, tutuklu  Berberoğlu için buluşuyor

CHP’nin gazeteci milletvekilleri, İzmir Kitap Fuarı’nda Berberoğlu’nun kitaplarını imzalıyor. İzmir Kitap Fuarı, pazar günü CHP’nin gazeteci milletvekillerini misafir ediyor. Gazeteci vekiller, tutuklu arkadaşları Berberoğlu ile dayanışmak için “Siz Yürürken Ben Yatarken” adlı kitap için imza günü düzenliyor.

CHP’nin tutuklu milletvekili – gazeteci Enis Berberoğlu için İzmir Kitap Fuarı’nda imza günü düzenleniyor. Bugün Asi Kitap Standı’nda saat 14.00’te başlayan imza gününe, CHP Milletvekilleri Tuncay Özkan, Atilla Sertel, Mustafa Balbay, Utku Çakırözer, Eren Erdem ve Barış Yarkadaş katılacak. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de İzmir örgütü adına kitaplara imza atıyor.

“İzmir’den haykıracağız…”
İmza günü etkinliğine ilişkin bilgi veren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Arkadaşımız Enis Berberoğlu için tam 313 gündür adalet istiyoruz. Adalet için bu kez Türkiye’nin hava deliği İzmir’den haykıracağız” dedi.

“Bu çığlığı duyun…”
Berberoğlu ile dayanışma amacıyla imza günü etkinliği düzenlediklerini ve tüm İzmirlileri fuara beklediklerini ifade eden Yarkadaş, “Anayasa Mahkemesi üyeleri de artık bu çığlığı duymalı ve Berberoğlu’nun dosyasını bir an önce tahliye ile sonuçlandırmalıdır” diye konuştu.

Yarkadaş, milletvekillerinin pazar günü saat 14.00’te 2. salonda bulunan 616 No’lu Asi Kitap Standı’nda hazır bulunacaklarını da belirtti.

***

AYM’ye çağrı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, durdurulan MİT TIR’ları görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a ilettiği iddiasıyla yargılanan ve 5 yıl 10 ay hapisle cezalandırılan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nu Maltepe Cezaevi’nde ziyaret etti.

Yaklaşık bir saat kaldığı cezaevinden çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Berberoğlu’nun moralinin iyi olduğunu ve Türkiye’nin gündemini yakından izlediğini ifade ederek, şunları söyledi: “Elbette ki bir an önce seçmenle buluşmak istiyor. Biz de önümüzdeki süreç içerisinde arzu ediyoruz, inşallah, tekrar Parlamentoya milletvekili olarak seçilecek. Zaten uzun süredir, haksız yere hapiste yattığını bütün dünya biliyor. Bir adaletsizliğin sona ermesi lazım. Seçim sürecinden bağımsız olarak Anayasa Mahkemesi’nin bir an önce karar vererek hukuksuzluğu, adaletsizliği gidermesi lazım. Enis Bey’in en büyük arzusu bu. Adaletin bir şekilde gerçekleşmesi lazım. Yoksa tekrar seçmenle buluşması, tekrar parlamentoya girmesi, milletvekili seçilmesi onu rahat ettirmiyor. Onun en büyük arzusu adaletin tecelli etmesi ve kendisinin haksız yere uzun süre hapiste kaldığının bir şekilde mahkeme kararıyla bağlanmasıdır. Yani adalet istiyor.”