İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın göreve iade talebinin reddedildiği davayı takip eden CHP'li vekilleri "Eşkiya takımı, bugün de mahkeme bastı" sözleriyle hedef aldı. Vekiller, Soylu'ya "Eşkıya; halk iradesini gasp edip, adaleti engelleyenlerdir. Eşkıya arıyorsan yanındaki uyuşturucu baronlarına, mafyadan 10 bin dolar rüşvet alana bak" ifadeleriyle yanıt verdi.

CHP'li vekillerden Soylu'ya 'eşkıya' yanıtı: Yanındaki uyuşturucu baronlarına bak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yandaş Sabah gazetesinin eski Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın göreve iade talebinin reddedildiği davaya ilişkin haberini paylaşarak "Dün İçişleri Bakanlığı önüne gelip tehditler ve hakaretler savuran eşkiya takımı, bugün de mahkeme bastı" ifadeleriyle CHP'li vekilleri hedef aldı.

Soylu daha sonra bir paylaşım daha yaparak "CHP, tarihinin yüz karası bir ekiple yönetiliyor. Milletin emanet ettiği belediyelerini yolsuzluk çukuruna sokan, iş takipçileri ve terör örgütlerine yağmalatan; mahkeme basan, şımarık, fersude bir ekip. Ne demişler, "Körle yatan, şaşı kalkar." HDPKK, CHP'nin aklını almış" dedi.

Soylu'nun söz konusu paylaşımlarına CHP'li vekillerden sert yanıtlar geldi. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Bir eşkiya arıyorsan aynaya bak suç işleri bakanı; suçsuz günahsız bir belediye Başkanının hakkını gasp ettin Utanmaz adam! başsavcıları arıyorsun talimat veriyorsun! Bu ülkenin yüz karasısın sen!" ifadelerini kullandı.

'HERKESİN AKLINA İLK SEN GELİRSİN'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Soylu'ya "Seçilmiş ve hukuk önünde aklanmış belediye başkanının hakkını gaspetmektir eşkiyalık. Uyuşturucu baronlarıyla ve mafyayla kol kola olan bir tek kişi gösterin derseniz, herkesin ilk aklına sen gelirsin Süleyman Soylu!" diyerek yanıt verdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da "Adalet ayaklar altına alınırken milletin hakkını ve hukukunu korumak isteyen milletvekillerine dil uzatan, uyuşturucu baronlarının ve kara para aklayıcılarının dostu Süleyman Soylu’nun sözünün değeri yoktur" sözleriyle Soylu'ya tepki gösterdi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "Eşkıya; halk iradesini gasp edip, adaleti engelleyenlerdir. Eşkıya arıyorsan yanındaki uyuşturucu baronlarına, mafyadan 10 bin dolar rüşvet alana bak. Suçsuz olduğu bilirkişi raporları ile defalarca kanıtlanmış olan Vefa Salman’ı göreve iade etmeyerek asıl sen suç işliyorsun" dedi.