CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Nisan ayı enflasyonu üzerinden iktidarı eleştirdi. İşçilere aylık bin 177 lira verildiğini vurgulayan Ağbaba, “ülkedeki milyonlarca yurttaşı bir dilim ekmeğe muhtaç ettiler” dedi

CHP’li Veli Ağbaba: “Yurttaşı bir dilim ekmeğe muhtaç ettiler”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TÜİK’in Nisan ayı enflasyon oranıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, işçilere verilen aylık bin177 lirayı hatırlattı ve “Yıllar önce bu ülkede kirasını, faturasını ödeyemeyen vatandaşlarım var diyenler, şimdi ülkedeki milyonlarca yurttaşı bir dilim ekmeğe muhtaç ettiler” dedi.

TÜİK Nisan ayı enflasyonunun yıllık oranda yüzde 10,94 olarak açıkladı. Bir önceki aya göre Nisan’da gıda ve besin maddelerindeki fiyat artışı yüzde 2,5 artı ve yüzde 11,28’e yükseldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba işçilere koronavirüs nedeniyle verilen aylık bin 177 lirayı hatırlatarak, “Şimdi bu insanlar değil kirasını, faturasını ödemeyi evine ekmek bile götüremeyecek duruma geldiler. Yıllar önce bu ülkede kirasını, faturasını ödeyemeyen vatandaşlarım var diyenler, şimdi ülkedeki milyonlarca yurttaşı bir dilim ekmeğe muhtaç ettiler” ifadelerini kullandı.

İNSANLAR PATATES SOĞAN ALAMAZ DURUMA GELDİ

Ağbaba insanların patates, soğan alamaz duruma geldiğine dikkat çekerek, “Aylık artış kuru soğanda %37,50 patateste %31 yumurtada %14,96 olmuş durumdadır. Bu gidişle içerisinde bulunduğumuz ramazan ayında yurttaşlar iftar sofrasına yiyeceklerini ya tane alacak ya da hiç almayacak duruma gelecektir” diye belirtti.