Adalet Bakanlığı tarafından açıklanan "500 icra müdür ve icra müdür yardımcısı" alımına tepki gösteren CHP'li Yalım, "Bugün ekim ayı itibari ile yaklaşık icra müdürlüklerinde 25 milyon icra dosyası var. Hükümet bu icralarla baş etmek için 500 yeni icra müdürü alıp, ülke genelinde icra dairesi kuruyor" diye konuştu.

CHP’li Yalım: Hükümet 500 yeni icra dairesi açacak

HABER MERKEZİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım, 500 icra müdür ve icra müdür yardımcısı alımına tepki gösterdi.

Ekonomik krizin devam edeceğine ve 500 yeni icra dairesi açılacağına vurgu yapan Yalım, "Bugün ekim ayı itibari ile yaklaşık icra müdürlüklerinde 25 milyon icra dosyası var. Hükümet bu icralarla baş etmek için 500 yeni icra müdürü alıp, ülke genelinde icra dairesi kuruyor. İcra dairelerinin kurulması demek 2023 yılında da ekonomik krizin devam edeceği anlamına geliyor" dedi.

Erdoğan’ın hapishane yapımıyla övündüğü gibi icra daireleri açılmasıyla da övünebileceğini dile getiren Yalım, "Son zamanlarda en çok icraya düşen kişilerin başında emekliler ve memurlar gelmekte çünkü hükümet emeklilerin ve memurların maaşlarına TÜİK'te sahte evrak düzenleyen memurlar nedeni ile yeteri kadar zam yapmıyor. Hükümet fireni patlamış ağır tonajlı yüklü kamyon gibi önüne ne gelirse yıkarak gidiyor. Sarayın siyasi artık danışmanları eskiden 3-4 yerden maaş alıyorlardı. Şimdi maaşlar kendilerine yetmediği için 6-7 yerden maaş alıyorlar. Erdoğan süslü sarayının penceresinden baktığında onun gördüğü Türkiye ile vatandaşların içerisinde bulunduğu Türkiye arasında çok fark var. Cumhurbaşkanı seçim meydanlarında 500 yeni icra dairesinin toplu açılışını yapar artık" diye konuştu.

Adalet Bakanlığı sınavla 500 icra müdür ve icra müdür yardımcısı alacağını açıklamıştı. Personeller Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak olan sınavla alınacak. Başvurular ise 10 Kasım’da başlayacak.