CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy’un aylık gelirinin 161 bin TL’ye geldiğini açıkladı.

CHP'li Yavuzyılmaz: Vakıflar Genel Müdürün'nün aylık geliri 161 bin lira

Bir süredir AKP’li bürokratların yaptığı farklı işleri araştırarak aldıkları toplam maaşları açıklayan CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, bu kez Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy’un aylık gelirini gündemine taşıdı.

Kişisel twitter hesabından yaptığı paylaşımda Yavuzyılmaz; AKP’li Ersoy’un hem Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden hem de Kuveyt Türk Bank yönetim kurulu üyeliğinden toplam üç ayrı kalemden gelir elde ettiğini bildirdi.

KUVEYT TÜRK’TEN 147 BİN LİRA GELİR

Yavuzyılmaz’ın, Kuveyt Türk 2021 Genel Kurul Tutanağını baz alarak yaptığı hesaba göre Ersoy Vakıflar Genel Müdürlüğünden aylık 14 bin 917 lira maaş alırken aynı zamanda Kuveyt Türk Bank Yönetim Kurulu üyeliğinden de 62 bin 455 lira gelir elde ediyor. Bunun yanında bir de yine aylık olarak Kuveyt Türk Bank Yönetim Kurulu kar payından 84 bin 566 lira daha alıyor.

TOPLAM 6 AYRI KOLTUĞU VAR

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, aynı zamanda Vakıflar Meclisi Başkanlığı, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeliği, Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, KuveytTürk Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği, Vakıf Katılım Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Vekilliği görevlerini de yürütüyor. Ersoy'un, Kuveyt Türk dışındaki yönetim görevlerinden ne kadar gelir elde ettiği bilinmiyor.

Öte yandan konuyla ilgili olarak Burhan Ersoy’dan henüz bir açıklama gelmiş değil.