Depremin vurduğu yerlerden Elbistan’a giden CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, yeterli kurtarma ekibinin olmadığını, depremden kurtulanların ise soğuk ve açlıkla mücadele edildiğini belirterek, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanına sesleniyorum, yolları açın kurtarma ekipleri gelsin, yardımlar ulaşsın, ekmek gelsin, su gelsin” dedi.

CHP’li Yıldırım Kaya, Elbistan’dan seslendi: Yolları açın!

HABER MERKEZİ

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, depremin yıktığı yerlerden biri olan Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na seslendi.

Bölgede yeteri kadar kurtarma ekibinin olmadığını belirten Kaya, “Enkaz altında kurtarılmayı bekleyenler için dakikaları sayıyoruz. Depremden kurtulanlar soğuk ve açlıkla mücadele ediyor. Ekmek yok, çadır yok, battaniye yok” dedi.

Kaya, haberleşme imkanlarının da kısıtlı olduğunu kaydetti. İnternetin yavaş olduğunu dile getiren Kaya, telefonların da çoğu yerde çekmediğini ifade etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na seslenen CHP’li Kaya, yolların kapalı olduğunu ve bir an önce açılması gerektiğini vurguladı. Kaya şunları söyledi:

“İletişim sağlamada büyük sorunlar yaşanıyor. Yollar kapalı yollar! Daha ötesi yok. Yolları niye açmıyorsunuz! Ulaştırma ve Altyapı Bakanına sesleniyorum, yolları açın kurtarma ekipleri gelsin, yardımlar ulaşsın, ekmek gelsin, su gelsin.”