CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, YÖK Başkanı Erol Özvar’a, “Seçim döneminde üniversite öğrencileri evlere kapatarak AKP’nin payandası olmayın” çağrısı yaptı.

CHP'li Yıldırım YÖK Başkanı'na seslendi: Üniversite öğrencileri isyan ediyor

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, sosyal medya hesabından YÖK Başkanı Erol Özvar’a çağrı yaptı.

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki depremden sonra alınan kararla üniversitelerde yüz yüze eğitime ara verildiğini anımsatan Kaya, açıklamasını; “Zaman geçirmeden eğitim öğretime başlanmalıdır” dedi. Kaya videoyu, “Seçim döneminde üniversite öğrencileri evlere kapatarak AKP’nin payandası olmayın” notuyla paylaştı.

“ÜNİVERSİTELERİN KAPALI OLMASI YÖK BAŞKANLIĞININ DA İFLAS ETTİĞİNİN GÖSTERGESİDİR”

CHP’li Kaya’nın açıklaması şöyle:

“YÖK Başkanı Erol Özvar, sana son kez bir çağrı yapıyorum. Üniversitelerin kapalı olması, YÖK Başkanlığının da artık iflas ettiğinin bir göstergesidir. Üniversiteler kapalıysa, öğrenci eğitim-öğretim görmüyorsa, hocalar ders veremiyorsa YÖK’e ve sana ne ihtiyaç var? Eğitimi içinden çıkılmaz hale getirdin. Şimdi zaman geçirmeden yüz yüze eğitim ve öğretimin başlaması gerekiyor.

“BU ÇOCUKLARIMIZIN, BU ÜLKENİN GELECEĞİ OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

Üniversiteye giden çocuklarımız feryat ediyor: ‘Pandemi sürecinde 1 buçuk yılımız kayboldu, şimdi 1 yılımız daha kayboluyor ve biz hiçbir şey öğrenmeden üniversite diploması alacağız.’ Belki de siz diyeceksiniz ki, ‘Üniversite diplomasına gerek olmadan cumhurbaşkanı bile olabilirsiniz.’ Ama biz bu çocuklarımızın, bu ülkenin geleceği olduğunu biliyoruz. Zaman geçirilmeden eğitim-öğretime başlanmalıdır.

“MİLLİ EĞİTİM BAKANININ SENİN KADAR AKLI YOK MU?”

Eğer eğitim-öğretim yapılamayacak olsaydı ilkokulda, ortaokulda, liselerde de yapılamazdı. Milli Eğitim Bakanı’nın senin kadar aklı yok mu? Neden o, deprem bölgesinde bile eğitim-öğretime kademeli olarak geçiyor da sen hâlâ susuyorsun? Bunun nedenini biz biliyoruz. Siyasal iktidarı korumak için öğrencilerin yan yana gelmesine engel olmak için eğitim dünyasından koptun ve uzaklaştın. Son çağrım da üniversitelerdeki hocalara, rektörlere ve dekanlaradır. Susmayın, sustukça sıranın size geleceğini hiç unutmayın!”

(ANKA)