CHP Eskişehir Miletvekili Cemal Okan Yüksel, anayasa taslağında bulunan 6 maddenin Suriye anayasasından aynen alındığını söyledi.

CHP'li Yüksel: Esad'ın anayasasının aynısı getiriliyor

CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, Eskişehir'deki bir kafede basın mensuplarıyla bir araya geldi. Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinin en zor sürecinden geçtiğini ifade eden Yüksel konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Terör olaylarının yanı sıra Türkiye'de bir de siyasi terör estiriliyor. Türkiye yabancı bir ülkenin topraklarında savaşıyor. Ben bunun haklılığını ya da haksızlığını tartışmıyorum. Fakat artık Suriye'den gelen şehit haberlerine de alıştık. Bu süreç devam ederken, Cumhuriyetin bütün kazanımlarını yok edecek, parlamenter demokrasiyi ortadan kaldıracak, rezalet bir anayasa taslağını görüşeceğiz Pazartesi gününden itibaren"

CHP'nin avukat olan Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, AKP'nin Esad'ın anayasasını Türkiye'ye getirmek istediğini belirtti. Yüksel şunları söyledi:

"Biz bu anayasanın Adalet ve Kalkınma Partililerin dediği gibi yerli, milli, Türkiye'ye özgü olduğunu zannediyorduk. Fakat kısa bir araştırmada gördük ki Adalet ve Kalkınma Partisi'nin şu anda Suriye'de olmamıza neden olan ve kendi deyimleriyle zalim Esad, diktatör Esad, katil Esad dedikleri Beşar Esad'ın anayasasının aynısı bize getiriliyor. Ben kendi yaptığım tercümede Adalet ve Kalkınma Partisi'nin anayasa taslağının bel kemiği sayılacak 6 tane maddesinin bire bir Suriye anayasasından alındığını saptadım. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin zalim ve diktatör dediği Esat işte o anayasadan aldığı yetkilerle halkına senelerden beri zulüm yapıyor. Türkiye Suriyeleşir mi? Eee, Türkiye Suriyeleşti." (DHA)