CHP'li Gökhan Zeybek, Fatih Belediyesi ile Maliye Bakanlığı arasında arazi takası yapılması planlandığını belirtti. Belgelerin ellerinde olduğunu kaydeden Zeybek, "Trampaya alınan arazilerin birisi 50 milyon TL, birisi minimum 130 milyon TL" ifadelerini kullandı. Zeybek, arazi takasının kamuyu 80 milyon TL zarara uğrayacağını vurguladı.

CHP'li Zeybek: Arazi takası kamuyu 80 milyon TL zarara uğratacak

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Fatih Belediyesi ile Maliye Bakanlığı arasında yapılması planlanan 'arazi takası' ile kamunun 80 milyon TL zarara uğrayacağını belirtti.

TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında Zeybek, "İstanbul Fatih İlçesi, eski adı ile Neslişah, yeni adı ile Karamgümrük Mahallesi’nde mülkiyeti Santa Farma İlaç Sanayi Anonim şirketine ait olan ancak Fatih Belediyesi tarafından kamulaştırılarak 2 parselde toplam 7660 metrekarelik yeşil alan statüsündeki arazilerin, Hazine'ye ait olan İstanbul Sarıyer İlçesi Uskumru Mahallesi 1408 ada 5 parselde olan, ortalama villaların 20 ila 50 milyon TL arasında satıldığı bir bölgede 8 bin 903 metrekarelik villa imarlı parsel ile Maliye Bakanlığı tarafından trampa olarak kullanılacağını öğrenmiş bulunuyoruz" dedi.

"Trampa, yani bir malın, farklı kimseye ait olan başka bir mal ile değiştirilmesi işlemi zaman zaman yapılabilir" diyen Zeybek, "Bu işleme kısaca takas denilir. Bu normaldir ancak Fatih ve Sarıyer’deki araziler üzerinden gerçekleştirmeye çalışılan yanlış uygulamayı biz görüyoruz ve bozuyoruz” ifadelerini kullandı.

chp-li-zeybek-arazi-takasi-kamuyu-80-milyon-tl-zarara-ugratacak-1035303-1.

"DEĞER KAYBI KATBEKAT ARTIYOR"

Belgelerin ellerinde olduğunu belirten Zeybek, "Fatih’teki arsa için kamulaştırma bedeli 50 milyon TL. Tanesi 20 ila 50 milyon arasında değişen 20 villanın yapımına uygun Sarıyer’deki arsanın piyasa değeri ise günümüzde minimum 130 milyon TL. Villalar yapıldığında ortaya çıkacak değer katbekat artıyor. Trampaya alınan arazilerin birisi 50 milyon TL, birisi minimum 130 milyon TL" diye konuştu.

chp-li-zeybek-arazi-takasi-kamuyu-80-milyon-tl-zarara-ugratacak-1035304-1.

BAKAN NEBATİ'YE SORULAR

Zeybek, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye şu soruları yöneltti:

1- Değerinin 3’te 1’i fiyatına yapılan trampa ile oluşan 80 milyon TL'lik Hazine kaybının hesabını kim verecek?

2- Bakın özellikle soruyorum; 50 Milyon TL karşılığında yapılan trampa bedeli haricinde kağıt üstünde olmayan bir takım ödemeler alınmış mıdır?

3- Kamu arazilerinin değerinin çok altında şahsi amaçlar için kullanılmasının, buraya villalar yapılmasının arkasında kim veya kimler vardır?

4-İstanbul parsel parsel satılmaya devam ediliyor. Sizler seyirci mi kalacaksınız?

"BİR AN ÖNCE VAZGEÇİN"

"Fatih Belediye Başkanlığı'nı ve Maliye Bakanlığı'nı uyarıyorum" diyen Zeybek, "CHP olarak biz bu konuyu takip ediyoruz. Kamuyu en az 80 milyon TL zarara uğratacak bu trampadan bir an önce vazgeçin" ifadelerini kullandı.